Få styr på dit værksted - før

Værksted FØR oprydning og indretning ...

Den rette indretning af værkstedet gør det nemmere at finde lige det værktøj eller den stump, du står og mangler. For når garagen, der også skulle fungere som værksted, er blevet overtaget af vinterdæk, bøtter med malingsrester, benzindunke, løse søm, skruer og en masse andet rod, kan selv den mindste gør det selv-opgave hurtigt blive et uoverskueligt projekt.

Start med en god bund

For at nå i mål med en god indretning af værkstedet skal der ryddes ud, og så skal der lægges en så gennemtænkt bund, at chancen for at bevare rummet som et indbydende, effektivt og velindrettet værksted, hvor der samtidig er plads til at parkere bilen, er så stor som muligt. Og det behøver absolut ikke koste formue eller gøres voldsomt kompliceret at få en god indretning af værkstedet.

Hæng op på væggen

Til det velindrettede værksted bygger vi selv et stort arbejdsbord, der på sin hylde har plads til alt det elektriske værktøj. Vi bygger et lille klapbord, som slås ned, når vi sætter bilen under tag. Vi stiller et skab med mange skuffer op. Og som nærmest fast inventar i et godt indrettet værksted hænger vi en værktøjstavle op. Når vi skal indrette vores værksted flytter vi i det hele taget mange dele op på væggen, så gulv og arbejdsområder holdes fri.

Fjern rod fra gulvet

Vores idé med at give de fleste ting plads på væggen betyder samtidig, at det nemmere at se, hvilke ting der står tilbage og roder på gulvet. Og ofte er det en del af de ting, vi kan skille os af med.

Byg din orden

Et godt indrettet værksted handler kort sagt om at få sorteret helt i bund, gjort rent og begynde forfra. Og så handler det naturligvis om få indrettet værkstedet på en mere overskuelig måde. I artiklen finder du gode fifs til indretning af værkstedet samt byggeprojekter, som giver orden, der holder.

... og værksted EFTER oprydning og indretning

... og værksted EFTER oprydning og indretning