Sådan tilpasser du soklen til et skævt gulv

VIDEO: Med et såkaldt andenæb kan du få lister, sokler og lignende til at stå helt lige oven på fx et skævt gulv. Se her, hvordan du bruger det.

Når vaterpasset lægges på sokkelforstykket, er det tydeligt, at det står skævt på grund af det skæve underlag. Start med at få soklen i vage ved hjælp af kiler. Der skal justeres og flyttes, indtil det er helt perfekt.

Det er nu, at du for alvor får glæde af andenæbbet, som lægges på det højeste punkt. Andenæbbet justeres, så blyanten lige netop berører det underste af soklen der, hvor åbningen mellem sokkel og gulv er størst. Herfra streges der op langs hele soklen.

Andenæbbet registrerer hver eneste ujævnhed undervejs og tegner en fuldstændig profil af underlaget. Med en stiksav skærer håndværkeren soklen til.

LÆS OGSÅ: Perfekt sokkel til det nye køkken

Der skæres nedefra, fordi han på den måde har meget lettere ved at holde stiksavsklingen nøjagtigt på stregen, og samtidig undgår han, at overfladen flosser. Soklen er skåret til og følger nu præcist det skæve gulv, mens den samtidig er fuldstændig vandret.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Køkken