Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sådan tilpasser du soklen til et skævt gulv

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

VIDEO: Med et såkaldt andenæb kan du få lister, sokler og lignende til at stå helt lige oven på fx et skævt gulv. Se her, hvordan du bruger det.

Når vaterpasset lægges på sokkelforstykket, er det tydeligt, at det står skævt på grund af det skæve underlag. Start med at få soklen i vage ved hjælp af kiler. Der skal justeres og flyttes, indtil det er helt perfekt.

Det er nu, at du for alvor får glæde af andenæbbet, som lægges på det højeste punkt. Andenæbbet justeres, så blyanten lige netop berører det underste af soklen der, hvor åbningen mellem sokkel og gulv er størst. Herfra streges der op langs hele soklen.

Andenæbbet registrerer hver eneste ujævnhed undervejs og tegner en fuldstændig profil af underlaget. Med en stiksav skærer håndværkeren soklen til.

LÆS OGSÅ: Perfekt sokkel til det nye køkken

Der skæres nedefra, fordi han på den måde har meget lettere ved at holde stiksavsklingen nøjagtigt på stregen, og samtidig undgår han, at overfladen flosser. Soklen er skåret til og følger nu præcist det skæve gulv, mens den samtidig er fuldstændig vandret.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage