Let
Svær

Med en fast sokkel som udgangspunkt for det nye køkken skaber du et helt vandret fundament for resten af arbejdet. Og det er selve nøglen til succes.

Alle gulve er nemlig mere eller mindre skæve – selv i helt nye huse – og skævhederne er som regel størst ude ved væggene. Sørger du ikke for en køkkensokkel, der er 100 procent i vater, vil skævhederne forplante sig til underskabe og bordplade.

En sokkel giver dig samtidig mulighed for at lukke tæt og pænt af ned mod det ujævne gulv.

Sokkel eller løse ben?

Mange moderne køkkener sælges med løse sokkelben. De fleste systemer fungerer fint nok, men vi tør godt påstå, at det bliver mere solidt med en fast sokkel. Og på meget skæve gulve vil det også tage længere tid at justere de løse ben, end det vil gøre at bygge en fast sokkel. Når det er sagt, så skal du naturligvis tage dig tid til at få soklen 100 procent i vater på alle ledder og kanter, inden du går i gang.

Køkkensokkel: flere muligheder

Der er flere løsninger at vælge imellem til den nye køkkensokkel. Du kan skære hele soklen til, så den følger gulvet – både på fronten og inde ved væggen. Det giver en stor og solid flade at stå på. Men du kan også vælge blot at klodse soklen op, så overkanten er vandret og derefter lukke af mod gulvet med en liste eller en ekstra sokkelfront. Uanset hvilken løsning du vælger, er det sikreste at samle soklen først og klodse den op til vandret. Så har du godt overblik over, hvor meget du skal skære.

Lav-selv-køkken – trin for trin

I artiklen, som du kan hente på denne side, får du det komplette overblik over arbejdet, når du selv skal lave nyt køkken. Vores håndværker kommer hele vejen rundt om alle processer: Præcis tilpasning af sokkel, samling af under- og overskabe, montering af bordplade og køkkenvask og justering af låger og skuffer. Det hele vises og forklares med grundige trin for trin-billeder.