Let
Svær

Med en fast sokkel som udgangspunkt for det nye køkken skaber du et helt vandret fundament for resten af arbejdet. Og det er selve nøglen til succes.

Alle gulve er nemlig mere eller mindre skæve – selv i helt nye huse – og skævhederne er som regel størst ude ved væggene. Sørger du ikke for en køkkensokkel, der er 100 procent i vater, vil skævhederne forplante sig til underskabe og bordplade.

En sokkel giver dig samtidig mulighed for at lukke tæt og pænt af ned mod det ujævne gulv.

Sokkel eller løse ben?

Mange moderne køkkener sælges med løse sokkelben. De fleste systemer fungerer fint nok, men vi tør godt påstå, at det bliver mere solidt med en fast sokkel. Og på meget skæve gulve vil det også tage længere tid at justere de løse ben, end det vil gøre at bygge en fast sokkel. Når det er sagt, så skal du naturligvis tage dig tid til at få soklen 100 procent i vater på alle ledder og kanter, inden du går i gang.

Køkkensokkel: flere muligheder

Der er flere løsninger at vælge imellem til den nye køkkensokkel. Du kan skære hele soklen til, så den følger gulvet – både på fronten og inde ved væggen. Det giver en stor og solid flade at stå på. Men du kan også vælge blot at klodse soklen op, så overkanten er vandret og derefter lukke af mod gulvet med en liste eller en ekstra sokkelfront. Uanset hvilken løsning du vælger, er det sikreste at samle soklen først og klodse den op til vandret. Så har du godt overblik over, hvor meget du skal skære.

Lav-selv-køkken – trin for trin

I artiklen, som du kan hente på denne side, får du det komplette overblik over arbejdet, når du selv skal lave nyt køkken. Vores håndværker kommer hele vejen rundt om alle processer: Præcis tilpasning af sokkel, samling af under- og overskabe, montering af bordplade og køkkenvask og justering af låger og skuffer. Det hele vises og forklares med grundige trin for trin-billeder.

Redaktionen anbefaler: Undgå at ramme vandrøret i væggen

Du har ramt et vandrør. Vandet fosser ud, og du risikerer både vandskader og dyre regninger til blikkenslageren, der skal fikse hullet.

Derfor kan det godt betale sig at være på den sikre side, INDEN du borer i væggen. Vi har ofte hørt om nogen, der bare lige skulle hænge et nyt skab op under håndvasken, sætte en hylde op i brusekabinen eller sætte nye køkkenskabe op. Og så skete det. Selvom de var så sikre på, at det ikke lige var dér, vandrøret løb.

Derfor anbefaler vi, at du bruger en vægscanner, inden du borer i din væg. Vægscanneren detekterer metallet i vandrøret, så du kan se præcis, hvor det løber.

LIGE NU: Du får 2 nr af Gør Det Selv og en 6i1 multidetektor med vægscanner for kun 89 kroner. Du sparer 459 kroner!

Ja, tak: Vis mig det gode tilbud NU!

Her ser du en video af 6i1 multidetektorens seks forskellige funktioner: