Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Frisk fuge omkring kogepladen

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

En ødelagt fuge mellem kogeplade og bordplade er svær at holde ren, og der kan komme fugt ned under kogepladen. Så hele fugen må skiftes. Her viser vi, hvor nemt det er.

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
3 timer
Pris
50 kroner
Med en ny fuge bliver det nemmere at holde overgangen ren.

Intro

Når fugen er utæt, bør den fjernes helt, og du skal gøre rent i kanten mellem kogeplade og bordplade, så den nye fugemasse har en god bund at sidde fast på. Som ny fugemasse er det oplagt at vælge en sanitetssilikone i den farve, du ønsker. Her har vi valgt en sort.

Når fugemassen er lagt på, er det en fordel at fugte den med en forstøver, så fugemassen ikke klæber til fugepinden – også selvom fugepinden har stået i blød i sulfovand.

Men det er vigtigt, at der er fugemasse hele vejen rundt, inden du bruger forstøveren, for fugemassen kan ikke klæbe på en glasplade, der er fugtig.

Vejledning

Sådan gør du

Låst indhold

Log ind eller køb adgang for at læse dette afsnit

Som ny fugemasse er det oplagt at vælge en sanitetssilikone i den farve, du ønsker. Her har vi valgt en sort. Når fugemassen er lagt på, er det en fordel at fugte den med en forstøver, så fugemassen ikke klæber til fugepinden – også selvom fugepinden har stået i blød i sulfovand. Men det er vigtigt, at der er fugemasse hele vejen rundt, inden du bruger forstøveren, for fugemassen kan ikke klæbe på en glasplade, der er fugtig

1

Den gamle fuge skæres fri og fjernes. Brug en støvsuger til at fjerne løst materiale. Al gammel fuge skal væk, så den nye fuge hæfter på kogeplade og bordplade - ikke gammel fugemasse.

2

Kogepladen presses lidt ned. Du kan lægge noget tungt på den eller - som her - afstive den med to stykker træ. Afstivningen skal blive stående, indtil den nye fuge er hærdet.

3

Den nye sanitetsfuge trykkes ned i sporet, så det fyldes helt op. Her bruger vi en sort sanitetssilikone (Dana Lim Sanitet- & Byggesilicone 577).

4

Overskydende fugemasse skrabes af med en fugepind. TIPS: Fugepinden må gerne stå i blød i sulfovand, før du starter. Så klæber fugemassen ikke til fugepinden.

5

Vandet tørres forsigtigt af kogepladen og bordpladen. Du må ikke ramme fugemassen, så du laver buler i den nye fuge. Dagen efter er kogepladen igen klar til brug.

Tidsforbrug

2-3 timer

Pris

Cirka 50 kroner

Sværhedsgrad

Med en rolig hånd under fugningen er det ikke svært.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage