Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Køkkenbord

Køkkenbordet giver køkkenet karakter, og der findes et hav af muligheder for at skræddersy en bordplade, så den passer til ens eget behov og ønsker. Du finder inspiration og vejledning til køkkenbordet på disse sider.

Køkkenbord

Køkkenbordet er en central arbejdsplads i de fleste hjem, så det er vigtigt, at køkkenbordpladen er lavet af et velegnet materiale. I den billige ende finder du laminat og rustfrit stål, i den dyrere ende finder du corian og tykke, massive køkkenbordplader. Vælger du en køkkenbordplade i laminat, rustfrit stål eller corian, får du en køkkenbordplade, der kan holde til rigtig meget og ikke skal vedligeholdes.

Oliering af køkkenbordplade

Vælger du en køkkenbordplade i træ, får du et mere levende og organisk materiale, der er rart at røre ved, men som også er mere modtageligt overfor skidt og fedt. Så det er vigtigt, at du vedligeholder en køkkenbordplade i træ. Den skal olieres jævnligt for at være modstandsdygtig overfor fedt og snavs. Du kan læse mere om, hvordan du olierer din køkkenbordplade her:

LÆS OGSÅ: Oliering af bordpladen

Slibning af køkkenbordplade

Har du en køkkenbordplade i træ, som ikke er blevet vedligeholdt jævnligt, bliver den slidt, og dermed mere modtageligt overfor skidt og snavs, men også fugt, der kan give mørke pletter typisk ved vasken. Selv om din køkkenbordplade har mørke pletter og ser hærget ud, er den ikke ødelagt. Fordelen ved en køkkenbordplade i træ er, at den kan slibes ned, så alle pletter forsvinder. Når du giver den en ny omgang olie, bliver køkkenbordpladen som ny igen. Her kan du se, hvordan du sliber køkkenbordet i træ:

LÆS OGSÅ: Slibning af bordplade

Lister til køkkenbordet

Uanset hvilken type køkkenbordplade du vælger, får du den pæneste afslutning rundt i kanten, hvis du sætter lister op. Listen, der typisk placeres bagest på køkkenbordpladen mellem bordplade og væg, er en hulkehlliste, som buer indad. Men der findes også andre lister til køkkenbordet, som du kan læse mere om her:

LÆS OGSÅ: Lister til bordpladen

Sådan underlimer du din køkkenvask på køkkenbordpladen

Hvis du selv monterer din køkkenbordplade, skal du være omhyggelig, når du måler op til vasken, så du er sikker på, at den placeres rigtigt. Sørg også for, at få savet et hul, der passer præcist til vasken. Når vasken monteres i køkkenbordet, skal den limes fast med en metode, der kaldes underlimning. Du kan læse mere om, hvordan vasken underlimes til køkkenbordpladen her:

LÆS OGSÅ: Sådan underlimer du din køkkenvask

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
Total pris: null purchase.price.currency
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kr.
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage