Giv bordpladen et løft

Er køkkenbordet bare lige den anelse for lavt til, at det er behageligt at stå og arbejde ved det i længere tid? Så kan du heldigvis nemt løfte det med en “løs” ramme.

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
2 timer
Pris
200 kroner

Intro

Det er såre enkelt. Du skruer en ramme sammen af lister i den højde, der nu passer bedst til dine ønsker. Rammen skruer du fast oven på underskabene, hvorefter du maler den i samme farve – eller så tæt, som du nu kan komme – som skabene. Til sidst skruer du bordpladen fast igen – nu i den helt rigtige højde.
Der findes flere måder at bestemme den korrekte højde på et køkkenbord. Du kan enten måle afstanden mellem albuen og køkkenbord – den skal være 10-12 cm. En anden metode er at stille sig helt tæt på bordpladen – her skal bordets overkant svare til hoftehøjden.

Vejledning

01
Sådan gør du 8 Trin

1

Inden du kan afmontere bordpladen, skal hulkellisten løsnes, hvis den som her er monteret med (silikone) fugemasse. Skær listen fri med en skarp hobbykniv.

2

Fjern alle skruer, der går gennem vangerne op i bordpladen, og fjern også eventuelle vinkler, der kan være monteret som forstærkning.

3

Inden du kan løfte bordpladen af, skal du koble afløbsrør og vandrør fra. Og du skal også løsne bundsien i vasken. Husk at slukke på kugleventilen, inden du kobler rørene fra, og stil gerne en balje ind i skabet, så du undgår vandplaskeri.

4

En “løs” ramme samles med afstivninger på tværs over alle de steder, hvor to underskabe støder sammen. Listerne - her 43 mm højt stigetræ - samles med 4 x 40 mm skruer.

5

Gennem afstivningerne skrues rammen fast til underskabenes sider med 4,5 x 70 mm skruer. Brug en skrue i hver ende af listen.

6

Det er en god idé at male rammen, inden du gør bordpladen fast igen. Giv først rammen et lag grundmaling, inden du spartler skruehullerne over. Inden slutmaling slibes spartelmassen helt plan. Husk malertape ned mod skabene.

7

Bordpladen gøres fast nedefra. Den skal ikke skrues fast gennem rammen, men gennem skabenes topplade. Brug skruer, der er så lange som muligt, uden at de går igennem bordpladen.

8

Du skal bruge fire skruer i hvert skabs topplade - to ved forkanten og to ved bagkanten. Til sidst sluttes afløbsrør og vandrør til igen, og vaskens bundsi skrues fast igen.

Materialer

• 21 x 43 mm stigetræ
• 4 x 40 og 4,5 x 70 mm skruer
• Spartelmasse
• Grunding og slutmaling

Tidsforbrug

Opgaven kan klares på et par timer + tørretid

Pris

Cirka 200 kroner inkl. maling

Sværhedsgrad

Opgaven er helt enkel at gå til. Husk at tjekke, at alle samlinger i rør og afløb er helt tætte, inden du tilslutter vandet igen.

Tips & Tricks

Magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Køkkenbord