Ret op på skæve låger og fronter

Uanset de gamle køkkenlåger og skuffefronter er begyndt at hænge, eller om du har monteret nye, er det ikke svært at bringe dem på linje, hvis du ved, hvor du skal skrue.

Skuffer

Skuffer justeres, før du justerer låger, hvis hele køkkenet skal have en justering. Så er det nemmere at styre.

FÅ SKUFFEN TIL AT LUKKE PLANT
Hvis dine skuffer ikke vil lukke ordentligt eller plant med skabenes fronter, kan det være nødvendigt at justere skuffens hældning. På mange skuffer justeres den med en såkaldt rælingsstang.

Træk plastbeskytteren længere ind på stangen og drej på justeringsskruen, indtil fronten står som den skal.

FLYT FRONTEN TIL EN AF SIDERNE
Har du brug for at flytte skuffe fronten på en af de mest udbredte skuffetyper (kaldet Lux og brugt af bl.a. Ikea) mod venstre, skal du fjerne dækslet på skuffe siden og skrue den forreste skrue mod uret. Vil du rykke fronten mod højre, drejes skruen modsat, altså med uret.

HÆV ELLER SÆNK FRONTEN
Er luften mellem skuffefronterne i en række ujævnt fordelt, eller går et par skuffer på hinanden, kan fronten hæves eller sænkes. På de mest udbredte skuffetyper (Lux) justeres den bagerste skrue bag et dæksel i hver af skuffens sider. Skruerne løsnes, fronten justeres, og skruerne spændes.

HÆV/SÆNK FRONTEN PÅ METALSKUFFER
Er dine skuffer ikke af Lux-typen, og sidder fronten fast med et synligt beslag som her, hæves eller sænkes fronten ved, at du løsner den øverste skrue og justerer med den nederste.

Låger

Begynd justeringen med den midterste låge, og sørg for, at den sidder lige i midten. Arbejd dig så ud på hver side, så du får et ensartet mellemrum mellem alle lågerne.

HÆV ELLER SÆNK LÅGEN
På de meget udbredte Blum-låge hængsler løsnes de skruer, der holder beslagene fast i skabssiden, så lågen kan skubbes op eller ned. Tjek, at lågen er centreret i forhold til over- og underkant, stram det ene hængsel, luk lågen og tjek igen. Skru så alle beslag fast igen.

FÅ LÅGEN TIL AT LUKKE PLANT
Hvis lågen gaber i hængselsiden eller ikke lukker plant med skabets forkant, skal du justere ved hjælp af hængslet inderste skrue. Skruen løsnes, lågen skubbes frem eller tilbage, og skruen strammes. Husk at justere på alle beslag, der holder lågen.

FLYT LÅGEN TIL EN AF SIDERNE
Hvis lågen ikke lukker plant med skabets forkant, eller der er for meget luft mellem to låger, der lukker mod hinanden, skal lågen justeres til højre eller venstre. Det gøres på de udbredte Blum-hængsler ved at dreje på skruen tættest på lågen. Drejes skruen mod uret, flyttes lågen lidt til højre, med uret flyttes lågen lidt til venstre.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Køkkenlåger og fronter