Køkkenskabe

Producenterne finder hele tiden på nye løsninger, når det kommer til køkenskabe. Vi vejleder dig til nye køkkenskabe og viser, hvordan du selv kan bygge nogle af producenternes favoritter.

Køkkenskabe

Køkkenskabe er de vigtigste møbler i et køkken og findes både som køkken underskabe, køkken overskabe og høje køkkenskabe, der går fra gulv til loft.

Køkken underskabe

Køkken underskabe er typisk i standardskabe, der placeres vandret på en sokkel og afsluttes foroven med en køkkenbordplade. Dybden på køkken underskabe er typisk 60 cm, så de både er rummelige og har god arbejdsplads på bordpladen.

Køkken overskabe

Overskabene i et køkken er typisk noget smallere, så de fx kan hænge over underskabene og køkkenbordet, uden at du støder hovedet mod skabene.

Køb eller byg selv køkkenskabe

Der findes masser af billige køkkenskabe, som du kan købe i færdige moduler. Også i forskellige bredder, så du nemmere kan få det til at gå op på en given plads. Du kan selvfølgelig også vælge at bygge køkkenskabene selv, men det er noget mere tidskrævende.

Det er super vigtigt, at dine køkkenskabe kommer til at stå helt lige - både underskabe, der står på en sokkel, og overskabe, der hænger på væggen. Vær omhyggelig med vaterpasset, når du bygger sokkel og montere på væggen.

Frisk de gamle køkkenskabe op

Har du gamle køkkenskabe, der fungerer fint, men fx har en umoderne farve, kan du nemt male dem. Det vil friske hele dit køkken op.

Et nyt look til dit køkken kan du også få ved at skifte greb på dine køkkenskabe. Der findes masser af forskellige typer, lige fra klassiske stålgreb og romantiske porcelænsgreb til moderne læderstropper eller måske bare et hul i lågen.

Hvis du skal sætte nye greb på køkkenlågerne, er det smart at bruge en skabelon, så de kommer til at sidde præcist det samme sted. Her kan du se, hvordan du gør:

SE VIDEO: Sådan placerer du køkkengreb