Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Smart metode til nye greb

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Nye greb på skuffer og låger skal sidde præcist. Det kommer de til, hvis du bruger en skabelon. Se her, hvordan du nemt og sikkert får nye greb i køkkenet.

67587_DK_C_4_2013_1_1a.jpg

Når du måler op til grebene med en skabelon, er du sikker på, at de kommer til at sidde præcis med samme afstand på alle låger og skuffer.

Når du monterer nye køkkenelementer, leveres låger og skuffer ofte med “løse” greb. Monteringen skal du selv klare, og det er lettest, hvis du bruger en såkaldt ko, en skabelon. Den sikrer, at grebene kommer til at sidde, præcis hvor de skal - i samme punkt på alle låger og skuffer. Det kræver lidt akkuratesse at måle op til skabelonen, men det betaler sig. For når først det er gjort, tager det kun ganske kort tid at sætte grebene op.

Sådan laver du skabelonen

Sav en stump masonit eller krydsfiner til i en passende størrelse, fx 10 x 20 cm. Det er vigtigt, at pladens hjørner er i vinkel. Mærk op på pladen med to parallelle streger, nøjagtig hvor hullerne i grebene er placeret.

Monter en liste på pladen med stifter eller en hæftepistol. Listen skal placeres, nøjagtig så den flugter med pladens kant. Listen skal bruges til at holde kant med låge eller skuf e, når du måler op. Nu er din skabelon klar til brug.

Mål op med skabelonen, hvor grebene skal placeres. Nu er det uhyre nemt at holde skabelonen til, så den flugter med lågens hjørne, og markere med blyant, hvor der skal bores.

Brug også skabelonen til skuffer. Her skal du først måle midten af skuf en op og dernæst midten af skabelonen, så du kan anbringe den, så de to mærker er ud for hinanden. Mærk op, og bor for.

Skru grebet fast, når du har boret for til hullerne. Der vil som regel følge skruer med til de greb, du køber.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage