Betongulv med indlagt varme
Når det gamle gulv er fjernet, og man er nede ved terræn, udlægges nøddesten, der skal forhindre fugt i at blive suget op i huset. Det er vigtigt at tjekke kravene der, hvor man bor.
Oven på nøddestenene lægges 2-3 lag isolerende flamingoplader og en fugt-/radonspærre. Flamingopladerne lægges forskudt (i forbandt), så der ikke er revner, som kulde kan stige op igennem.
Oven på isolering og fugtspærre lægges et rionet. Det er jernstænger, som er svejset sammen til et stort net. Nettet hæves op på små plastikfødder, så jernet løftes og bliver omsluttet af beton.
Hvis der skal vandbåren varme i gulvet, bindes varmeslanger fast til nettet, før der hældes beton på. Betonen skubbes ind under net og varmeslanger - fx med en stiv kost som her.
Betonbord med armering
En bordplade støbes i en form. Først laves en ramme af trælister med en bund af støbeplade, der giver den færdige bordplade en flot, glat forside.
Læg armeringsnet i, og hæv det op, så det kommer til at ligge midt i betonpladen. Nettet ligger på klodser, mens små bunker lynbeton hærder.
Spejlbassin af fiberbeton
I stedet for jernarmering kan man bruge beton tilsat kunstfibre. Det er ideelt, når pladen skal være tynd. Her er det et spejlbassin med en 5 cm tyk bund.
Man kan købe løse fibre, som man selv tilsætter, eller beton, hvor fibrene er tilsat. Betonen fordeles med en asfaltrager i den ønskede tykkelse.
Nem løsning med trapezplader
Støber man indendørs på en eksisteren de trækonstruktion, lægger man et lag ståltrapezplader ud som bund. De holder på den flydende beton og tjener samtidig som armering. Ved arealer over 6 kvm skal teknisk forvaltning involveres. De skal se belastningsberegninger, der viser, at den underliggende konstruktion kan bære betonlaget, før de giver byggetilladelse.