BETON: Vælg den rigtige løsning

Før du går i gang med at blande cement, sten og grus, er der et par ting, du bør vide om beton. Du kan ikke alene spare en masse penge, du kan også spare en masse besvær, hvis du vælger den rigtige løsning.

Beton består af vand, cement, sand (grus) og sten, som blandes i et bestemt forhold, der afhænger af, hvad det skal bruges til. Det kan du godt bruge tid på, men det er ikke nødvendigt, for du kan købe færdige betonblandinger. Nogle skal kun tilsættes vand andre både vand og cement. Det behøver du ikke skamme dig over, sådan gør murerne også.

LÆS OGSÅ: 5 ting du ikke vidste om at støbe beton

Bland beton selv eller få den leveret

Du kan blande beton i en spand, i en fritfaldsblander og i en tvangsblander. Eller du kan få betonen leveret færdig, pumpet direkte ind på plads.

Metoden afhænger af mængden, du skal bruge. Skal du i gang med et større projekt, er blandemaskinen værd at overveje. Køb en billig fritfaldsblander, og sælg den igen, når du er færdig. Det er billigere end at leje.

Bland i hånden
Små portioner blandes i en spand, evt. med et såkaldt piskeris sat på boremaskinen.

Tvangsblander
Murerens foretrukne til puds og op-muringsmørtel i mindre portioner.

Fritfaldsblander
Kan blande næsten alt. God til faste betonblandinger til fx stolper.

Leveret færdig
Store portioner til støbning af gulve, fundament og terrændæk kan leveres færdigblandet og pumpes evt. ud på støbestedet.

VÆLG DEN RIGTIGE LØSNING TIL OPGAVEN

VÆLG DEN RIGTIGE LØSNING TIL OPGAVEN

Hvad koster beton?

Vi har lavet et par regneeksempler, men du skal være klar over, at priserne svinger rigtig meget fra leverandør til leverandør. Derfor kan det betale sig at bruge lidt tid på nettet, hvis du skal bruge meget beton.

Hvad koster beton?

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Beton