1. Brug kun fugeskum, også kaldet PU-skum, som isolering. Skum kan ikke bære eller holde noget. Det kan supplere karmskruer og kiler og hjælpe dem med at holde en dør på plads, men det kan ikke erstatte dem.

2. Brug kun skum, hvor du kan se, hvad du laver. Det kræver stor erfaring at forudsige, hvor meget, hvordan og hvorhen PU-skummet vil brede sig.

3. Læg skum i små portioner. Fyld hellere fugen op i tre overskuelige runder end at satse på, at du kan forudsige, hvor meget det udvider sig.

4. Giv altid skummet fugt at arbejde med. Ved først at fugte overfladerne sikrer du, at skummet udvider sig hurtigt og jævnt og hærder rigtigt. Det sikrer, at isoleringsevnen bliver som planlagt, og du risikerer ikke, at skummet udvider sig, efter at du har forladt det.

5. Brug en pistol. Du kan købe skum på engangsdåser med egen tud, men det er langt bedre at købe dåser, der kobles på en pistol. Med den kan du placere skummet det rigtige sted, og du kan langt bedre forudsige den endelige størrelse. Pistolen tjener sig hurtigt hjem, for du kan bruge dåsen til forskellige opgaver over flere måneder.

6. Dæk det hærdede skum helt lystæt af. Solens uv-stråler nedbryder med tiden fugeskum, så det bliver som fint sand.

7. Pas på dig selv. Brug altid handsker og sikkerhedsbriller, så du ikke får skum i øjnene, og så du ikke skal kæmpe med at få hærdet skum af hænderne. Er du en sjælden gang nødt til at bruge skum med isocyanat, så husk et effektivt åndedrætsværn – her rækker en hvid støvmaske ikke på nogen måde.

Download artiklen og se, hvor du skal skumme, og hvor du ikke skal skumme. Du kommer nemlig hurtigt galt af sted, hvis du bruger byggeskum de forkerte steder. Vi viser dig også, hvordan du kan isolere og stoppe støj ved at skumme døren udvendigt og indvendigt.