Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Ophæng i gipsplader

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Umiddelbart kan gips virke lidt skrøbeligt til at hænge ting op i. Men det er på ingen måde tilfældet, hvis man gør det på den rigtige måde. Her skal vi sætte en knagerække op.

Med en blyant slås der en streg, der markerer enden af knagerækken. Tømreren har et godt fif til at sikre en lige ophængning. Emnet lægges på vaterpasset, og skruehullernes placering markeres med tusch.

Nu er det en smal sag at strege op, hvor skruerne skal sidde, og samtidig få knagerækken i vage. Den lodrette streg markeres ud for stregen på vaterpasset. Når vaterpasset er i vage, slås der en vandret streg. Der, hvor de to streger krydser, skal der bores for.

Som skrue benytter vi en speciel gipsdybel, der skrues i med et montageværktøj, der følger med i pakken. Det lille spyd borer både for og fører dyblen ind i gipsvæggen.

Knagerækken skrues nu fast. Her har vi valgt at benytte skruer med hvidt hoved, der passer til knagerækken. Skal der hænges tunge ting op på gipsvæggen, kræver det en kraftigere befæstigelse.

Her har vi mærket op til en ny knagerække. Der bores for med et 10 mm bor. Pluggen sættes ind i hullet og slås helt i bund med en hammer, så den er i niveau med væggen.

Nu kan skruen skrues i. Her ser vi resultatet fra bagsiden af gipspladen. Det er tydeligt, at pluggen krøller sammen og laver en lille knude, som holder knagerækken på plads. Gipsplader kan bære stort set alle ting, blot man sørger for at benytte den rigtige plug.

LÆS OGSÅ: Varianter af gipsplugs

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage