Få lune vægge med genial isolerende vægspartel

Slip for det iskolde gys, når du læner dig op ad væggen. Bostik har udviklet en genial vægspartel, som giver lune vægge – og det virker! Spartlen kan overmales og tapetseres, og Bostik lover, at tabet af varme gennem væggen reduceres med op til 15 procent.

Almindelig spartel virker som kuldebro, men Roll Thermo holder kulden ude.

Kort om Roll Thermo

  • ISOLERER BEDRE: Bostiks vægspartel reducerer varmetabet med op til 15 procent.
  • MALING OG TAPET: Roll Thermo bruges som alle andre almindelige slags spartel og kan males og tapetseres.
  • FØLES VARMERE: Vægspartlen er ikke varmeledende og føles direkte lun ved berøring.

Teknikken bag den isolerende spartelmasse

Den største af hemmelighederne bag Roll Thermos isolerende effekt er mikroskopiske glaskugler med en gennemsnitlig diameter på blot 40 mikrometer.

Kuglerne er hule og fyldt med luft, og i kombination med de andre midler, som styrenakrylat, kalciumkarbonat, ler og cellulose, giver det spartelmassen en imponerende isolerende effekt.

Isolerende vægspartel

Med et kig gennem et kraftigt mikroskop (x 200) ses de bløde aftryk af spartelmassens mikroskopiske og hule glaskugler i bindemidlet – lidt ligesom et kig over månens kraterfyldte overflade.

LÆS OGSÅ: Infrarødt termometer - tag temperaturen på alle overflader

Effekten kan bedst sammenlignes med den type flamingoisolering, man bruger til blandt andet gulvisoleringen polystyren (fx styrolit/styropor) – tryk håndfladen mod den spartlede væg, og straks efter mærkes håndvarmen, som reflekteres.

Glaskuglerne gør også spartelmassen meget lettere end de almindelige konkurrenter.

Bostik Roll Thermo vejer omkring et halvt kilo pr. liter, hvor almindelige spartelmasser vejer cirka 1,2 kilo pr. liter.

Den optimale lagtykkelse er to millimeter, og den største varmeisolerende effekt opnås, når du spartler massen på vægge af beton, sten og gips, hvor varmetabet normalt er størst.

Sådan arbejder du med Roll Thermo

  1. Fordel Roll Thermo, først med stålspartel og så med rulle. Den bedste isoleringseffekt opnås ved en lagtykkelse på to millimeter.
  2. Når spartelmassen er påført, skal den jævnes med en bred stålspartel. Jo bredere spartlen er, desto pænere bliver resultatet.
  3. Efter et døgns tørretid er spartelmassen klar til efterbehandling og kan nu slibes, inden du spartler igen eller maler/tapetserer.

Bostik Roll Thermo fås i 6,5-litersbøtter og koster omkring 600 kroner. 6,5 liter rækker til cirka 8 kvadratmeter.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Materialer