Mal trygt dit gulv med epoxy

Hvis du tænker dig lidt om, behøver du ikke at være bange for at male dit gulv med epoxy. Har du styr på sikkerheden, får du et superflot og stærkt gulv, helt uden sundhedsrisiko.

Epoxy-maling er ikke farligt, hvis du er lidt omhyggelig med sikkerheden.

Maler du dit gulv med epoxy-maling, får du ikke bare et flot, blankt gulv – du får også et slidstærkt gulv, der er nemt at vaske og holde pænt.

Men er der ikke noget med, at det der epoxy er noget farligt noget, tænker du måske? Svaret er:

Nej, epoxy er ikke farligt, hvis ...

Folk, der arbejder professionelt med epoxy, skal overholde en stribe regler ifølge arbejdsmiljø-lovgivningen. Men skal du blot male dit gulv, kan en god portion omtanke og forholdsvis simpelt påklædning gøre det. Som privat behøver du ikke at investere i en masse dyrt udstyr. Men selvfølgelig skal du gøre, som producenten af malingen anbefaler.

LÆS OGSÅ: Stærkt gulv med epoxy gulvmaling

Det skal du have på, når du arbejder med epoxy

På emballagen kan du finde den såkaldte MAL-kode. På epoxymaling vil den typisk hedde 00-5. Det betyder, at du ikke skal bekymre dig om åndedrætsværn, for der er ingen giftige opløsningsmidler i malingen.

5-tallet betyder til gengæld, at du skal passe meget på med at komme i berøring med epoxymalingen.

Epoxy maling sikkerhed udstyr

Sådan sikrer du dig mod at få epoxy på huden:

  • Kemikalie-resistente handsker
  • Beskyttelsesdragt med hætte
  • Gummistøvler
  • Ansigtsskærm

Det handler altså om at sikre, at du slet ikke kommer i berøring med epoxy, der kan give allergi og udslæt. Men undgår du det, er der ingen grund til ikke at vælge den flotte, blanke og stærke maling til dit gulv.

Andre læser lige nu ...

Mere fra kategorien Maling