Maling: Test af maling

Vi markerede ni felter på 50 x 50 cm med malertape på en gammel hvid væg. På de tre lodrette felter til venstre malede vi med den billige maling, på de midterste felter malede vi med den mellemste, og på de tre felter til højre malede vi med den dyre maling.

Vi har en god nyhed til dig, der ofrede lidt ekstra på malingen, sidst du malede vægge. Vores resultater viser med al ønskelig tydelighed, at du får, hvad du betaler for – og de storskrydende gør det selv-mænd har ikke ret.

Det betyder dog ikke, at billig maling er dårlig maling, eller at det altid betaler sig at købe den dyreste. Hvis du fx bare vil have væggene i kælderen eller værkstedet gjort lidt pænere og lysere, kommer du nemlig langt med den billige maling til godt 100 kroner for en stor spand.

God maling dækker bedre

Til mange af husets mere benyttede og synlige rum vil du med stor sandsynlighed også blive tilfreds med en maling til 4-500 kroner for 10 liter. Men ofrer du det dobbelte på en maling i professionel kvalitet, vil du opdage, at det er nemmere at dække væggen med den, og at den hurtigere flyder sammen til en jævn og flot flade, og ikke mindst vil du konstatere, at de bedste kvaliteter uden problemer tåler at blive vasket endog ganske hårdhændet. Så jo, der er meget stor forskel på maling.

De tre malinger i testen blev af en række byggemarkeder udpeget som typiske og populære repræsentanter for mat ren hvid (glans 10) i de tre prisklasser, kunderne selv opererer med: “Så billig som muligt”, “God, men til at betale” og ”Den bedste maling, I har”.

Hent artiklen og få hele testen

I artiklen, som du kan hente her på siden, kan du læse meget mere om, hvordan de tre typer maling klarede testen. Du kan blandt andet læse om malingens:

  • Dækkeevne
  • Rækkeevne
  • Vaskbarhed

God fornøjelse!