Flotte vægge med betonmaling

Giv dine vægge, gulvet og møblerne det smukkeste beton-look med Conteco. Resultatet bliver intet mindre end fantastisk flot med de flammende grå nuancer. Men du skal holde tungen lige i munden undervejs og tro på dig selv.

Conteco er en fleksibel specialbeton. I praksis er der tale om en tyndtflydende masse, som langt hen ad vejen minder om maling i sin konsistens, og den kan da også påføres med både pensel og malerrulle.

Når du arbejder med Conteco, skal du bruge flere forskellige produkter. I den udgave, som vi afprøvede, var der hele seks ingredienser, der alle skulle påføres eller blandes sammen i helt præcise mål og rækkefølger. Det gode er så, at du får en glimrende dansk vejledning med, som på bedste pædagogiske vis forklarer, hvordan du skal gøre, og hvornår.

Fortvivl ikke – det ender godt!

Vi gik efter at male en væg med et flammende udtryk, som opstår, når man glatter massen med et stålbræt. Men undervejs i processen, hvor betonen påføres i to tynde lag, kunne vi overhovedet ikke ane flammerne ... Først efter at have påført alle ingredienser og ladet væggen tørre op stod resultatet fuldstændig fantastisk flot. Det negative er, at du maler lidt i blinde.

Redaktionen anbefaler: 10 typiske malefejl – sådan undgår du dem

Det skal du bruge

For at male en betonvæg på 10 m² med Conteco skal du bruge en lang række produkter. I dette tilfælde, hvor vi maler på en almindelig væg i køkkenet, skulle der bruges seks forskellige ting.

Heldigvis har Conteco en god og dansk hjemmeside med en smart produktberegner, som viser dig, præcis hvilke produkter du skal bruge, og i hvor store mængder. Det er også her, at du bestiller.

www.conteco.dk

Til en væg på 10 m² skal du bruge:

  • 1 x Beton Medium, 5 kg
  • 4 x Beton Fine, 1 kg
  • 1 x Mix & Primer, 5 l
  • 1 x Color Sustainer, 500 ml
  • 2 x Beton Sealer inkl. hærder, 1.080 ml
  • 1 x Beton Color-farvepigment, 50 gram

Sådan gør du

1

Start med at prime væggen med en sjat Mix & Primer. Her kan du bruge en pensel eller en malerrulle. HUSK at dække godt af, inden du begynder.

2

Hæld farvepulveret i en spand, og bland det med betonpulveret med et piskeris. Husk støvmaske! Du skal være omhyggelig, for de to pulvere tager tid at blande sammen.

3

Hæld den rette mængde Mix & Primer i spanden (2 dele pulver til 1 del væske), og bland med piskeriset. Lad efterfølgende blandingen hvile i omkring ti minutter.

4

Nu skal betonblandingen påføres din væg. Det er nemmest at male den på med en pensel, og du skal male den på med krydsende strøg.

5

Derefter skal du glatte med et stålbræt. Stålbrættet giver det “flammende” resultat, som først ses senere. Lad laget tørre i en time, inden du blander en ny portion og fortsætter arbejdet.

6

Fugt det første tørre lag med en forstøver. Derefter skal du påføre det næste lag beton på samme måde som vist i trin 4 og 5. Lad nu væggen hvile i minimum 12 timer.

7

Spray væggen med Color Sustainer. Sørg derefter for at massere væsken godt ind i væggen med en klud. Lad væsken tørre ind i væggen i mindst 90 minutter.

8

Rul den såkaldte Beton Sealer på. Det gør væggen vand- og fedtafvisende, som den skal være, når det drejer sig om køkken eller badeværelse.

Andre læser lige nu ...

Mere fra kategorien Maling