Byggevejledning
Let
Svær

Conteco er en fleksibel specialbeton. I praksis er der tale om en tyndtflydende masse, som langt hen ad vejen minder om maling i sin konsistens, og den kan da også påføres med både pensel og malerrulle.

Når du arbejder med Conteco, skal du bruge flere forskellige produkter. I den udgave, som vi afprøvede, var der hele seks ingredienser, der alle skulle påføres eller blandes sammen i helt præcise mål og rækkefølger. Det gode er så, at du får en glimrende dansk vejledning med, som på bedste pædagogiske vis forklarer, hvordan du skal gøre, og hvornår.

Fortvivl ikke – det ender godt!

Vi gik efter at male en væg med et flammende udtryk, som opstår, når man glatter massen med et stålbræt. Men undervejs i processen, hvor betonen påføres i to tynde lag, kunne vi overhovedet ikke ane flammerne ... Først efter at have påført alle ingredienser og ladet væggen tørre op stod resultatet fuldstændig fantastisk flot. Det negative er, at du maler lidt i blinde.

Redaktionen anbefaler: 10 typiske malefejl – sådan undgår du dem

Det skal du bruge

For at male en betonvæg på 10 m² med Conteco skal du bruge en lang række produkter. I dette tilfælde, hvor vi maler på en almindelig væg i køkkenet, skulle der bruges seks forskellige ting.

Heldigvis har Conteco en god og dansk hjemmeside med en smart produktberegner, som viser dig, præcis hvilke produkter du skal bruge, og i hvor store mængder. Det er også her, at du bestiller.
www.conteco.dk

Til en væg på 10 m² skal du bruge:

  • 1 x Beton Medium, 5 kg
  • 4 x Beton Fine, 1 kg
  • 1 x Mix & Primer, 5 l
  • 1 x Color Sustainer, 500 ml
  • 2 x Beton Sealer inkl. hærder, 1.080 ml
  • 1 x Beton Color-farvepigment, 50 gram