Hvordan undgår jeg, at malingen skaller af?

Malingen rulles på, men det er vigtigt at røre i den ofte, så den ikke bund-fælder sig

Malingen rulles på, men det er vigtigt at røre i den ofte, så den ikke bund-fælder sig

Spørgsmål:

Vi har fået pudset huset og skal til at male det. Vi ønsker ikke, at malingen skaller af om nogle år. Hvordan undgår vi det?

Svar:

Den bedste løsning er at vælge en type maling, som ikke lægger sig som en hinde uden på pudslaget. Det ser fint ud i starten, men er man uheldig, vil der kunne ophobes fugt inde bag malingen, og i frostvejr vil vandet fryse og slå malingen af i skaller.

Det sker ikke, hvis I vælger en såkaldt diffusionsåben maling – og helst en silikatmaling. Denne type danner nemlig ikke en hinde, men går i kemisk forbindelse med pudslaget på samme måde som gammeldags hvidtekalk.

Den matte overflade ligner kalk, og silikatmalingen fås i mange forskellige farver. Den er lysægte og selvrensende. Det vil sige, at den slides en lillebitte smule på overfladen, så når det regner, ryger snavset af. Silikatmaling kan males på ubehandlet mur og puds samt overflader, som tidligere har fået silikatmaling.

Ingen ny opfindelse:

Silikatmaling er opfundet i 1700-tallet og er en blanding af farvepigment og vandglas. Malingen er algeafvisende og klar til overmaling efter kun 12 timer. Hærder på nogle dage og har lang holdbarhed. Og så kan den bruges inde og ude.

LÆS OGSÅ: 10 typiske malefejl – sådan undgår du dem

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Maling