Selvnivellerende spartelmasse

Når forarbejdet er i orden, er det nemt at arbejde med selvnivellerende spartelmasse.

At kalde en gulvspartelmasse for selvnivellerende er en stærk overdrivelse. Det vil alle, der har forsøgt at spartle sig til et plant gulv, skrive under på.

Selvnivellerende spartelmasse har brug for mere end tyngdekraft

Det er helt rigtigt, at de letflydende spartelmasser, man bruger til at rette gulve af med, jævner sig lidt ud ved egen vægt. Men du kan ikke bare hælde en portion selvnivellerende spartelmasse ud midt på gulvet, overlade resten til tyngdeloven og dagen efter træde ind på et fuldstændig plant og 100 procent vandret gulv, lige til at lægge et tæppe eller parketgulv på. Slet ikke. Selv hvis du gør et behjertet forsøg på at hjælpe den halvflydende masse på vej, risikerer du nemt, at dit gulv ender med at være mere bulet og skævt end før.

LÆS OGSÅ: Hvad kan microcement bruges til?

Grundighed er nøgleordet

Men selvfølgelig kan du skabe et plant og vandret gulv med en selvnivellerende spartelmasse. Det er jo det, de fiberforstærkede finkornede masser er skabt til. Det kræver bare, at du ved, hvordan du skal bruge dem, og at du er meget omhyggelig med arbejdet. Det gælder naturligvis, når du blander spartelmassen op, for bliver massen for tyk, fordeler den sig slet ikke nok, og blander du for meget vand i den, kan den ikke holde bagefter.

Dæk hele gulvet med selvnivellerende spartelmasse

Men den rette blanding er bare en enkelt af de mange ingredienser, der kræves for at kunne opbygge et plant gulv uden at forlade sig på det rene held. Du skal vide, at det ikke nytter bare at fylde lidt selvnivellerende spartelmasse i de værste huller. Hele gulvet skal dækkes.

Download artiklen, så giver Gør Det Selv dig alt, hvad du har brug for at viden og tips, inden du skal i gang med den selvnivellerende spartelmasse.