Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Få snorlige skruer med en boreskabelon

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Med en simpel boreskabelon får du en flot afslutning på din facade med skruer, der sidder helt ens og i samme højde i alle beklædningsbrædder. Her laver vi en en-på-to-beklædning. Fremgangsmåden fungerer også med mange andre typer beklædning.

Snorlige skruer med en boreskabelon

Ens montage med boreskabelon

Ved at lave din egen simple boreskabelon sikrer du, at skruerne i din facadebeklædning kommer til at sidde helt ens i alle beklædningsbrædder.

Det ser godt ud, når skruerne står på én lang, lige række, men skabelonen sikrer også en korrekt placering af skruerne. I en en-på-to-beklædning, som vi laver her, er det fx vigtigt, at skruerne fra det yderste lag af beklædningen ikke går gennem brædderne i det inderste. Det sikrer boreskabelonen, at de ikke gør.

1

Klods et vandret bræt op, så det sidder stramt op mod den nederste tvær-revle. Til opklodsningen bruger vi kiler og fliser. Beklædningen skal hvile på brættet, mens den monteres.

2

Midten af tvær-revlerne mærkes op på boreskabelonen, som laves af et bræt med samme bredde som beklædningen. Skabelonen skal hvile på det opklodsede bræt og nå en smule op over øverste tvær-revle.

3

Mærk op, og bor tre borehuller ved hver tvær-revle-markering. Det yderste lag på vores en-på-to-beklædning skal gå 1/4 ind over brædderne på det inderste lag. Skruerne fra det yderste lag må ikke gå gennem brædderne i det inderste lag. Derfor laves der to skruehuller til det yderste lag, som sidder 1/3 inde fra hver side. Og der laves et skruehul til det inderste lag, som sidder midt på brættet.

4

En lille klods skrues i bunden af skabelonen. Den fungerer som stopklods og gør det nemt at lægge beklædningsbrædderne præcist op.

5

Skruehullerne bores gennem skabelonen ned i beklædningsbrædderne. Til det inderste lag beklædning bruges midterste hul, mens der til det yderste lag beklædning anvendes de to yderste huller i skabelonen.

6

Det inderste lag beklædning skrues op. Brædderne hviler mod det opklodsede bræt, mens de monteres. Afstanden mellem brædderne svarer her til en halv bræddebredde.

7

Det yderste lag beklædning monteres, så brædderne går lige meget ind over de to brædder på laget under.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage