Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Alt du skal vide om teglsten

Print Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

De seneste 10 år har klinker og teglsten fået en renæssance i vores haver. De findes i mange farver, som hver for sig eller i kombination giver en meget smuk og levende belægning. Her er alt, hvad du skal vide om teglsten belægning.

© Foto: Lasse Hansen, Kristian Septimius Krogh, Lars Dalsgaard, Sten-design m.fl.

Teglstens egenskaber

Teglsten til belægning minder om mursten, men er mere slidstærke, bedre garderet mod brud – og ikke mindst frostsikre og velegnede til jordkontakt i vores klima.

Typisk anvendelse af teglsten

Tegl – eller belægningsklinker som de også kaldes – anvendes til mange forskellige belægninger, som de giver et smukt og stilrent udtryk. Klinkerne giver en plan og tæt belægning og er velegnede til stier og terrasser. Den stærkeste teglsten belægning kan også holde til personbilen i indkørslen.

Etablering af teglsten

Tegl og klinker lægges på et fast og afrettet lag af grus og kræver samme håndelag som fliser og betonsten. Teglstenene er typisk på størrelse med en mursten og lette at håndtere. Findes også i andre størrelser, så du kan lægge i forskellige mønstre og forbandter.

Holdbarhed for teglsten

Teglsten belægning holder længe og bliver som regel flottere med tiden, når teglstenene får patina af slid, vind og vejr. Brug altid teglsten og klinker brændt til formålet, de suger mindst muligt fugt. Ikke på grund af frostsprængninger, som sjældent giver problemer her, men suger de for meget fugt, ødelægger alger og mos teglens særlige udtryk.

Vedligeholdelse af teglsten

En korrekt lagt teglsten belægning ligger i mange år, uden at du skal gøre andet end at feje og luge det ukrudt, som måtte vise sig mellem stenene. Som ved betonsten bør du undgå højtryksrenseren og nøjes med at feje.

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
Du er ved at købe adgang til:
null: Alt du skal vide om teglsten
Total pris: null kroner
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kroner
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage