Fjern bulen

Når pudsen går løs, eller limen slipper glasvævet, resulterer det oftest i små buler på væggen. De er både grimme og irriterende, men heldigvis er de også ganske lette at slippe af med. Se her, hvordan du gør.

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
30 min
Pris
10 kroner

Det tager ingen tid at ordne en bule i glasvæv, og reparationen kan næsten ikke ses.

Intro

Selv om du måske selv synes, at du har været ret grundig med opsætningen af glasvævet, kan der sagtens opstå buler efter nogen tid. Det skyldes enten, at der lige har været lidt for lidt lim på det sted, eller at pudset bagved har løsnet sig.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Få glatte vægge med glasfilt

Hvad enten grunden er den ene eller den anden, er reparationen dog ret enkel: Er pudset gået løs, bruger du akrylspartelmasse til at sætte vævet fast og fylde ud. Og er væggen intakt, kan vævet blot limes fast igen med snedkerlim.

PROBLEM:
Der er en ret tydelig bule i glasvævet.

LØSNING:
Vi skærer bulen op i den ene side og “limer” den fast igen.

Tidsforbrug

En halv time (plus tørretid).

Pris

Under 10 kroner.

Sværhedsgrad

Ganske let. Hvis du følger anvisningen her, kan du nemt lave en næsten usynlig reparation.

Vejledning

1

Med en blyantstreg markerer vi først området, hvor glasvævet har sluppet væggen. Hvis du er i tvivl om områdets størrelse, kan du evt. banke med blyanten på glasvævet: En hul lyd vil afsløre, hvor det sidder løst.

2

Herefter skæres bulen op med en hobbykniv. Først laves et vandret snit på midten. Herefter laver vi det lange sidesnit i den ene side. Hold hobbykniven tæt på væggen, når du skærer, det giver det mest usynlige “flade” snit.

3

Når hullet er renset, fyldes det ud med spartelmasse eller lim. I det her tilfælde er det pudset, som har løsnet sig. Så vi bruger lidt spartelmasse til at fylde ud og lime med.

4

Klap nu fligene ind mod væggen. Placér en plan træklods eller et lille stykke plade på reparationen. Giv klodsen nogle slag med en hammer, til klodsen slutter tæt mod væggen. Tør nu forsigtigt overskydende spartelmasse af.

5

Når spartelmassen er tør, kan glasvævet males, og du har lavet en praktisk talt usynlig reparation.

Video

TIPS: Usynlig spartling på glasvæv

Video

Magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

Andre læser lige nu ...

Mere fra kategorien Tapet og filt