Hvad er vådrumsspartel?
Vådrumsspartel er en forstærket let sandspartel, som er klar til brug.
Vådrumsspartel er udviklet til at forhindre fugt i at trænge ind i vægge, men den er samtidig diffusionsåben, hvilket gør, at væggen kan ”ånde”.
Hvor bør man bruge vådrumsspartel?
Der er ikke nogen steder, hvor man ikke må bruge vådrumsspartel, men det giver mest mening, at bruge vådrumsspartel i vådzonerne på badeværelset.
Vådrumsspartel kommer altså særligt til sin ret i brusekabinen, rundt om badekaret eller ved spabadet, hvor der er chance for direkte- og længerevarende vandpåvirkning.
I de øvrige områder på badeværelset kan man fint anvende almindelig sandspartelmasse, som også er væsentligt billigere.

Gør som over 80.000 andre ...
Tilmeld dig nu og få Gør Det Selvs nyhedsbrev direkte i din indbakke 2 gange om ugen.
Hvordan arbejder man med vådrumsspartel?
Vådrumsspartel adskiller sig ikke fra almindelig sandspartelmasse i forhold til arbejdsprocessen. Den trækkes på med en bred spartel, hvis der skal fuldspartles, eller en mindre spartel, hvis du skal spartle på et svært fremkommeligt sted.
For at få en helt glat overflade er du som regel nødt til at spartle ad flere omgange og slibe mellem hver spartling – ligesom ved almindelig spartling.
Som udgangspunkt skal huller med en dybde på mere en 3 mm spartles ad flere omgange. For at undgå revnedannelse er det desuden vigtigt at vådrumsspartlen er gennemtør, inden det næste lag påføres.
Hvilke materialer hæfter vådrumsspartel på?
Vådrumsspartel kan bruges på flere forskellige underlag. Vådrumsspartel kan blandt andet bruges på lofter og vægge af beton, letbeton, puds og gipsplader.
Hvad koster vådrumsspartel?
Ligesom med alle andre materialer varierer prisen på vådrumsspartel også. Mens 10 liter almindelig sandspartelmasse kan fås for under 100 kroner, skal du regne med at betale i omegnen af 300 kroner for en tilsvarende mængde vådrumsspartel.