Stephan bygger dine projekter i 3D

Vores 3D-troldmand "bygger" alle Gør Det Selv's projekter, inden de ender som arbejdstegninger og 3D-modeller på hjemmesiden - så ved vi, alting passer sammen!

Stephan er vores superdygtige 3D-grafiker, som til daglig blandt andet laver arbejdstegninger og de 3D-modeller, du kan se rundt omkring i vores byggevejledninger her på hjemmesiden.

"Og hvorfor er det så vigtigt?", spørger du måske. Jo, ser du. 3D er nemlig din garanti for, at materialerne passer sammen på millimeteren, og at projektet rent faktisk kan bygges ude i virkeligheden. Hvis stolper, spær, brædder, lægter og så videre passer sammen i 3D, kan du nemlig også være sikker på, at de passer sammen i praksis.

Hvis Stephan lige står og mangler en stump tag eller et bestemt vindue, åbner han et af sine mange materiale-biblioteker og kopierer det derfra.

Gør Det Selvs nyeste arbejdstegninger samt 3D-modeller, fremstilles i programmet Sketchup. Altså det samme program, som du selv kan benytte helt gratis, og som vi har lavet en komplet ny-opdateret artikel til.

Klik her for at læse artiklen "Brug et gratis 3D-tegneprogram ..."

Var det noget med et hængsel til havelågen? Stephan har masser på lager!


Derfor er 3D fantastisk!

3D-modeller, som dem du kan se på vores byggevejledninger, giver et unikt indblik og overblik over konstruktioner, som ellers kan være svære at gennemskue.

Når vores 3D-troldmand får til opgave at levere et sæt arbejdstegninger eller illustrationer til en artikel, bygger han hele projektet fra A-Z. Og når projektet er klar i 3D, kan vi skrælle lag af og forklare sammenhængen.

Her kan du eksempelvis se en garage, som er undervejs i produktionen lige nu.

Her ses det helt færdig-byggede resultat i såkaldt parallel-projektion, som er en betegnelse for det lidt underlige perspektiv, hvor alle dimensioner i billedet er målfaste.

Skræller vi alle lag af undtagen tagkonstruktionen, ser resultatet således ud. Her kan du fx se, at spærene rager nogle centimeter ud forbi isoleringen - på den måde kan der komme frisk luft til tagkonstruktionen og forhindre fugt og skimmel.

Gulvkonstruktionens opbygning er også helt tydelig med rionet og beton. Det røde rør, der stikker op midt i det hele, er et tomrør, hvor man senere kan trække kabler til strøm.

Er du i tvivl om selve skelettets opbygning, så fortæller dette helt skrællede billede alt om opbygningen.

    Andre læser lige nu ...