Mister du boligareal, hvis du efterisolerer? Få svaret i artiklen.

Mister du boligareal, hvis du efterisolerer? Få svaret i artiklen.

PÅSTAND: Et hus kan ikke blive for tæt

NEJ, et hus kan aldrig blive for tæt. Der skal selvfølgelig komme tilstrækkelig med frisk luft ind i boligen, men det bør klares med udluftning og ventilation.

Det ideelle er, at boligen ventileres via et centralt ventilationsanlæg. Så er der tale om kontrolleret udluftning. Og kan anlægget genbruge varmen fra boligen (varmegenindvinding), er det et stort plus.

Men husets klimaskærm – tag, ydervægge og vinduer– bør være så tæt som mulig. Det sikrer huset en længere levetid og giver dig et bedre indeklima, fordi kulde og fugt, der trænger ind i huset, kan give misfarvninger og skimmelsvamp.

Download hele artiklen og bliv klogere på alle 11 påstande om isolering af hus.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Sådan sparer du tusindvis af kroner om året!

Vi ved, at isolering ikke er det emne, vores læsere på Gør Det Selv synes, er allermest spændende. Mange synes endda, det er kedeligt. Vi indrømmer, at det ikke er det sjoveste arbejde. Men det er det klogeste! For du kan spare tusindvis af kroner på din varmeregning. Så vi kan ikke sige det mange gange nok: Isolér, isolér, isolér!

Tjek hvor varmen slipper ud med et infrarødt termometer

Med et infrarødt termometer er det hurtigt og nemt at måle temperatur-forskelle i huset og se, hvor du skal sætte ind, når du skal i gang med et isoleringsprojekt.

Du peger med laserstrålen på det sted, du vil måle, og sekundet efter kan du aflæse temperaturen på skærmen.

Lige nu får du et infrarødt termometer sammen med 2 numre af Gør Det Selv for kun 49,50 kroner + 39,50 kroner i porto og ekspedition. Du sparer 599 kroner.

Ja, tak: Vis mig mere om det infrarøde termometer og det gode tilbud nu!

Her kan du se en video af, hvordan det infrarøde termometer virker: