Isolering: Spar penge med effektiv isolering

Der er rigtig mange penge at hente med effektiv isolering.

Lad os slå det fast med det samme: Hvis du får alvor vil spare penge på din bolig, er det hverken strømspareskinner eller nye blandingsbatterier, der rykker. Det eneste rigtige sted at starte er med isoleringen.

Før oliekrisen i 70’erne bekymrede man sig nemlig ikke om varmeregningen, og husene var derfor meget sparsomt isoleret. Over årene er man dog gradvist blevet klogere. Jo ældre dit hus er, jo mere kan du derfor spare.

Vores modelhus er udstyret med et gammelt oliefyr, der er dyrt i drift, og som bør udskiftes. Det er dog en god idé at efterisolere, inden fyret skiftes ud. Starter du med at skifte fyret, risikerer du nemlig at stå med et voldsomt overdimensioneret og dyrere anlæg, end du har behov for, hvis du efterfølgende isolerer dit hus.

Vi har fået hjælp af Byggesagkyndig.nu til at regne på, hvor stor en besparelse vi her kan isolere os til.

Hent vores store tema og spar op til 30.000kr om året

I vores store 20 siders tema har vi samlet alt det, du skal vide for at kunne isolere dig til store besparelser. Vi gennemgår huset fra ende til anden og viser, hvor der virkelig er penge at hente. Derudover viser vi, hvordan du:

  • sparer penge på loftet på 3 måder
  • isolerer kælderen - og holder på både varmen og pengene
  • tjekker om isoleringen holder tæt med et termokamera til mobilen

Herunder kan du se, hvordan vi sparede 30.000kr. på vores modelhus:

REDAKTIONEN ANBEFALER: Tjek din isoleringen før det er for sent!

Er du sikker på, at du har helt styr på din isolering? Ellers kan det få store konsekvenser - og det er ikke kun for din varmeregning.

Er dit hus ikke er isoleret korrekt kan du få massive problemer med fugt og svamp. Og der er desværre mange grelle eksempler på forkert efterisolering. Det kan medføre fugtskader på huset og blive dyrt at rette op på. I slemme tilfælde vil det også være sundhedsskadeligt for dig og din familie.

Tjek din isolering med et inspektionskamera
Isoleringen sidder ofte steder, der er svære at tilgå - eksempelvis i skunken, hulmuren eller krybekælderen. Derfor vil vi anbefale, at du bruger et inspektionskamera, så du kan nå derind. Du vil med det blotte øje kunne se om der fugt eller svamp på din isolering. Du kan også tjekke at isoleringen ligger korrekt, og at der ikke mangler vindpap - rockwool er ikke nok.

Lige nu får du et inspektionskamera sammen med 2 numre af Gør Det Selv.

Ja, tak: Vis mig det nye Tech-Pro inspektionskamera!

VIDEO: Her kan du se inspektionskameraet i funktion: