Hvis du drømmer om et lunt gulv og kun har holdt dig tilbage, fordi du ikke kan overskue at skaffe plads til den klodsede konstruktion af tykke slanger, varmefordelingsplader, beton og anden teknik – så kan du roligt begynde at drømme igen.

Tynde systemer til både el og vand

Kan du hæve dit gulv bare 15-18 mm, har du plads til at varme det op. Uanset om du vil varme op med el eller med varmt vand. Og langt det meste af arbejdet kan du klare selv.

Du har kun brug for et besøg af elektrikeren, så han kan koble den elektriske varmemåtte på nettet – eller til at tilføje en varmepatron, hvis du vil kunne varme gulvet i badeværelset lidt op uden for fyringssæsonen, selvom du ellers har lukket ned for centralvarmen.

Læs mere gulvvarme her!

Fælles for systemerne

Fælles for de tynde systemer med gulvvarme er, at kablerne eller slangerne skal ligge tæt for at give en jævn varme i det tynde gulv. Til gengæld kan de ligge på lette trækonstruktioner, de kan hurtigt varme gulvet op, og det koster ikke en masse energi at varme gulvet op til et kort besøg i sommerhuset.

LÆS OGSÅ: Gulvvarme under trægulv

Typisk tænkt som lidt luksus

Begge systemerne her kan med lidt god vilje varme rummet op alene. Det er groft sagt et spørgsmål om, hvor tæt kabler og slanger ligger. Men ofte er gulvvarme i de her udgaver tænkt som det, man kalder komfortvarme. Et tilskud til den øvrige opvarmning.

Føles gulvet under fødderne lunt, behøver rummet ikke at være nær så varmt, og hæver gulvet luftens temperatur et par grader, tørrer håndklæder og fliser langt hurtigere. Lidt luksus – men også en måde at undgå at varme hele huset op på.

Download hele artiklen og få en trin-for-trin guide til, hvordan du lægger gulvvarme - uanset om det er til el eller vand.