Intro
Vejledning
01
El: De elektriske varmemåtter klæbes fast
5
Trin
Varmemåtterne samles en gang for alle og måles igennem, inden du begynder at lægge dem ud. Herefter kan du forsigtigt skære måtten op, hvor den skal vendes ude ved væggen eller omkring et toilet, bare du ikke skader kablet - og ikke lader kablet krydse sin bane, når måtterne klæbes fast på gulvet.
Rummet måles op. Ud fra målet og behovet for varme finder du type og størrelse på måtterne. Gulvet renses for alt, der kan skade kablet, og primes evt.
Måtterne samles og måles igennem. Elektrikeren skal kende modstanden i dit samlede system, for en skade på kablet afsløres af en ændret modstand.
Måtterne rulles ud. De klippes til -uden at skade kablet! - og fordeles. De griber selv fast, men du kan flytte dem et par gange, før du trykker dem godt fast.
Måtterne dækker vi med et tyndt lag gulvspartelmasse. Vi vælger den ekstra arbejdsgang for at få tjekket systemet helt, inden vi lægger fliser over det.
02
Vand: Den tynde vandslange lægges i tætte rækker
5
Trin
Den 8 mm tykke slange i Thermotechs Minifloor 8-system kan bindes til et støbenet, lægges i celleplastplader med varmefordelingsplader – og som her sømmet på 22 mm gulvspånplader. Før du køber noget, streger du slangens bane op med en afstand på 10 cm og bløde buer. Mål længden op med en snor, og køb slangen, så den passer. Den kobles via en shuntventil på husets varmekilde tilføjet en 350 watt elpatron.
Slangen trækkes ud gennem væggen til shuntventilen, som styrer temperaturen i systemet til fx maks. 27 grader. Shunten her kan tage flere kredse.
Slangen trækkes rundt efter det mønster, som du har tegnet op på gulvet. Afstanden mellem banerne bør være cirka 10 cm.
Slangen sømmes fast på underlaget med de tilhørende kabelsko. Slangen må endelig ikke knækkes for skarpt; den føres i bløde buer mellem banerne.
Slangen føres uden om toilet, skabe og andre steder, hvor den kan være udsat eller bliver lukket inde. I rum over 12 m² får du bedre varme med flere kredse.
03
Varmen støbes ind i spartelmasse
5
Trin
Uanset om du har lagt en vandslange eller et elkabel på dit gulv, dækkes det nu af et afretningslag, der beskytter det og danner bund for det synlige gulv - her fliser. Laget kan opbygges med flise-klæber eller gulvspartelmasse, der rettes af efter højdemarkeringer.
Højdemarkeringer placeres. Med hjælp fra et langt vaterpas limer vi afstandsklodser på gulvet, så deres højde viser, hvor gulvet skal være.
Huller og sprækker lukkes. Hvis du støber afretningslaget på plader, vil der ofte være huller og sprækker. De lukkes, så massen ikke siver ud her.
Gulvspartelmassen hældes ud. Den elastiske gulvspartelmasse røres op efter anvisningen, så den er tilpas blød uden at miste sin styrke.
Spartelmassen rettes af med en gummispartel. Her har du rigtig stor glæde af dine højdemarkeringer - uden dem ville du arbejde i blinde.
Tegning
3D-model
Video
Tips & Tricks
EL
Elgulvvarmen fra Devi er enkel at etablere. Den selvklæbende varmemåtte indeholder et langt kabel, der slynger sig over måtten. Du kan frit dele måtten, så den fører kablet den bedste vej, så længe du ikke klipper i kablet eller krydser det. Måtten købes, så den kan varme rummet op alene eller som supplement. Du må ikke ændre på den, og elektrikeren skal koble den til.
VAND
Den 8 mm tykke slange i Thermotechs Minifloor 8 giver dig mulighed for at varme op med din normale varmekilde på utrolig lidt plads. Slangen bestilles færdig til rummet i en længde, der tilpasses behovet for opvarmning – og skal så blot kobles på en shuntventil, der styrer temperaturen. Tilføjes en elvarmepatron, kan du også få varme uden for fyringssæsonen.