Byggevejledning
Let
Svær

Byggehøjden på gulvvarme er blevet lavere. Det skyldes blandt andet, at varmeslanger ikke længere behøver at være udført i kraftige pex-rør, der støbes fast i et tykt lag beton.

Tyndere slanger

I dag fås systemer til gulvvarme med vand med tynde slanger, der støbes i selvnivellerende gulvspartelmasse. Man kan derfor lave gulvvarme med lav byggehøjde.

Lavere vægt

Den lave byggehøjde på gulvvarmen betyder samtidig, at gulvvarmesystemet vejer meget mindre. Derfor kan gulvarme med vand blandt andet lægges på første sal.

Fordele ved gulvvarme

Ud over den lave byggehøjde på gulvvarmen, kan der være flere fordele ved at vælge gulvvarme frem for traditionel opvarmning med radiatorer. Gulvvarme giver blandt andet en behagelig og jævn varme i rummet. Samtidig giver det større frihed til at indrette boligen, så man ikke kommer i karambolage med radiatorer. Samtidig skal gulvvarme hverken males, rengøres eller vedligeholdes.

Vand er billigere end el

Det kan være en halvdyr fornøjelse at omlægge til gulvvarme, men står du selv for ombygningen, er der en del at spare. Det kan samtidig have stor betydning for din varmeregning, hvilken type gulvvarme, du vælger. Elgulvvarme koster cirka tre gange så meget i drift som en løsning ved vandbaseret gulvvarme, der kobles på fjernvarmen.

Gulvvarme med lav byggehøjde – og fald

Systemet, vi lægger i artiklen her, fås i tykkelser helt ned til 16 mm. Her lægger vi det i et rum med afløb. Derfor skal gulvet have et fald, og så bliver gulvvarmelaget højere. Vi lagde 25 mm spartelmasse på i den ene ende af rummet – 40 mm i den anden. Med et lag gulvfliser ovenpå blev den samlede byggehøjde altså 48-50 mm.

Samarbejde med professionelle

Vi valgte at få et professionelt firma til at stå for den sidste del af projektet, fordi det gav flere fordele. Med skjulte rør i gulvet ønskede vi frem for alt “at købe” os til en garanti på test af anlægget og alt spartelarbejdet. Forarbejdet til vores gulvvarme med vand – det klarede vi selv.

Hent artiklen til højre på siden og se, hvordan du selv lægger gulvvarme med lav byggehøjde.

LÆS OGSÅ: Sådan lægger du el-gulvvarme