Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Cirkulationspumpe - sådan virker en cirkulationspumpe

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Det er cirkulationspumpen, der bringer det varme vand rundt til radiatorer og gulvvarmen. Uden pumpe - ingen varme! Bliv klogere på cirkulationspumpen her.

Cirkulationspumpe

Hvad er en cirkulationspumpe?

En cirkulationspumpe er en pumpe som sørger for, at det varme vand når ud til alle radiatorer i huset. Hvad enten du har oliefyr eller fjernvarme, er cirkulationspumpen hjertet i systemet. Og som et menneskehjerte arbejder en cirkulationspumpe konstant, uden vi tænker over det. Sommer og vinter. Dag og nat. 8760 timer om året sidder cirkulationspumpen på sin diskrete plads i garagen eller bryggerset. Og pumper!

Langt de fleste boliger har en eller to cirkulationspumper – en til varme og en til brugsvand:

  • Cirkulationspumpen til brugsvand sikrer, at der hurtigt strømmer varmt vand i vandhaner og armaturer, så du ikke skal vente alt for længe på det varme vand, når du skal i bad.
  • Cirkulationspumpen til varme transporterer vand rundt i radiatorer og gulvvarmesystemer.

Udskift den gamle cirkulationspumpe og spar penge

Hvis du gerne vil spare penge på din el-regning, kan det være en rigtig god idé at overveje, om din cirkulationspumpe skal skiftes ud. Ved at skifte en gammel cirkulationspumpe ud med en ny, kan der nemlig være mange penge at spare. Op til 800 kroner årligt. Det er grunden til, at de nye automatiske modeller også kaldes for sparepumper.

På gamle modeller kan cirkulationspumpen som regel indstilles på tre hastigheder, der svarer til vinter, forår/efterår og sommer. Men hånden på hjertet: Hvor mange husker at regulere sin cirkulationspumpe? Derfor kører den i de fleste hjem, som den blev installeret: nemlig for fulde omdrejninger. Også selv om det er mindre end fem procent af året, der er brug for det i Danmark.

Moderne cirkulationspumpe er en sparepumpe

En moderne sparepumpe virker ikke alene som varmesystemets hjerte, men også som dets hjerne. Intelligente kredsløb i cirkulationspumpen aflæser behovet for varmt vand og beregner, hvor meget tryk der er brug for. Har fyret natsænkning, registrerer cirkulationspumpen også det og går på laveste niveau. Med en ny cirkulationspumpe får du derfor nemmere ved at opretholde den rette temperatur i din bolig.

Skift selv til ny cirkulationspumpe

Du kan selv skifte til en ny cirkulationspumpe på et par timer med et par rørtænger og tætningsmateriale. Og er der stik med jordforbindelse i dit fyrrum, kan du normalt selv slutte strøm til den.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage