Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Find den billigste varme til dit hus

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Har du olie- eller gasfyr? Så har du valgt opvarmning som de fleste. Men måske kan du vælge en billigere måde at varme dit hus op på.

Opvarmning er typisk en stor del af husholdningens budget. Varme koster, men måske betaler du for meget for din varme. Mange steder er olien skiftet ud med naturgas, men det er ikke nødvendigvis den billigste eller smarteste måde at få varmen på.

Her får du 5 alternative måder at varme dit hus op på:

Fjernvarme

Opvarmning leveret fra et lokalt kraftvarmeværk. Kræver ingen vedligeholdelse hos forbrugeren. Fjernvarme kræver, at der er et kratvarmeværk i dit område. Ofte vil der være tilslutningspligt i områder med fjernvarme.

I et 150 kvm. hus med et årligt varmeforbrug på 16.500 kWh vil varmeregningen ende på cirka 9.900 kroner.

Varmepumpe

Fås som luft til luft eller luft til vand-varmepumpe. Sidstnævnte er mest effektiv og i øvrigt oplagt til gulvvarme. Luftpumpen kører på el, men den er så energieffektiv, at den er blandt de foretrukne opvarmningskilder. Kræver effektiv isolering, så ældre huse skal efterisoleres.

I et 150 kvm. hus med et årligt varmeforbrug på 16.500 kWh vil varmeregningen ende på cirka 9.350 kroner.

Træpiller

Et træpillefyr udnytter varmen fra de sammenpressede piller meget effektivt. Der er en smule vedligeholdelse af fyret, og der skal være plads til opbevaring af træpillerne. Det kan betale sig at vælge et af de mest effektive anlæg, hvis du alligevel skal investere i et nyt træpillefyr.

I et 150 kvm. hus med et årligt varmeforbrug på 16.500 kWh vil varmeregningen ende på cirka 8.800 kroner.

Solvarme

Stadig mest velegnet til opvarmning af vand. Solcellerne bliver stadigt mere effektive, men lagring af strøm fra solrige dage til brug på gråvejrsdage er stadig en udfordring. Så solvarme er primært til supplering, i hvert fald i vinterhalvåret.

I et 150 kvm. hus med et årligt varmeforbrug på 16.500 kWh vil varmeregningen afhænge af, hvilken opvarmningsform, solvarmen er et supplement til.

Jordvarme

Med mange meter slanger under græsplænen får du en meget billig opvarmningsform. Ulempen ligger i selve etableringen, der typisk vil koste i omegnen af 100.000 kroner. Kræver et velisoleret hus og opgravning af grunden, når slangerne skal i jorden.

I et 150 kvm. hus med et årligt varmeforbrug på 16.500 kWh vil varmeregningen ende på cirka 9.000 kroner.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage