Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Må markisebeslag virkelig monteres direkte på muren?

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Må markisebeslag virkelig monteres direkte på muren?

Spørgsmål

Jeg har købt en lille markise til terrassen, som skal monteres på to store beslag, men kan det virkelig passe, at beslagene skal skrues direkte på muren?

Svar

Det er et godt spørgsmål. Vi har set montagevejledninger, som viser, at man bare skal skrue de store beslag direkte på facaden, uanset om der er tale om en pudset forskalling, træ eller sten.

Vi vil imidlertid mene, at det er fornuftigt først at montere en rem i træ på tværs af muren og så spænde beslagene på den rem. Årsagen er, at en markise fungerer som et stort sejl, og når vinden virkelig tager fat, så vil en rem alt andet lige fordele belastningen over et større stykke mur, som vil blive svækket mindre over tid end nogle enkelte sten.

Det er samtidig vigtigt, at du forankrer remmen solidt. Hvis den monteres på et træskelet, så er det vigtigt, at du identificerer, hvor skelettet gemmer sig bag facadebeklædningen, så du kan montere direkte på skelettet og ikke blot i beklædningen.

Vi siger ikke, at montagevejledninger, som anviser, at du sætter beslag direkte på muren, er forkerte. Men her er et eksempel, hvor det er smart at lave en nem forstærkning.

LÆS OGSÅ: Overdækket terrasse - Sådan bygger du den selv

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage