Ny markise for kun 500 kroner

Er du træt af at kigge på din slidte, misfarvede markise? Så skift dugen ud med en ny! Det er ikke svært, og en ny markisedug kan fås for helt ned til 500 kr.

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
1 dag
Pris
500 kroner

Intro

Det er ikke nødvendigt at udskifte hele markisen, bare fordi dugen er blevet lidt slidt. På internettet kan du købe en ny markisedug for mellem 500 og 650 kr. Dugene fås i forskellige størrelser og kvaliteter og i mange forskellige mønstre og farver.

Hvis du ikke selv vil stå for udskiftningen, findes der også firmaer, der specialiserer sig i renovering af markiser og udskiftning af markiseduge.

Hent vejledningen

I denne gør et selv-vejledning viser vi, trin for trin, hvordan du skifter den gamle markisedug ud med en ny. Det er ikke svært at skifte markisedugen, men det er en god idé at være to, da den kan være svær at håndtere. Du kan se, hvordan du:

  • afmonterer den gamle markisedug
  • monterer den nye markisedug

God fornøjelse!

Vejledning

01
Den gamle dug afmonteres 8 Trin

Det er vigtigt, at du kender målene på den gamle markise, inden du bestiller den nye. Får du ikke bestilt den rette størrelse, bliver opgaven med at udskifte markisen betydeligt sværere, fordi du så skal tilpasse den. Bemærk, at markisen er rullet to gange rundt om stangen ind mod muren, og det skal regnes med til længden, når du bestiller.

Det er nemt at fjerne dugen, og du får ikke brug for meget andet udstyr end en skruetrækker og en hobbykniv.

1

Sidedækslet afmonteres. Markisen trækkes ud først, og de små skruer i mar- kiserammens sidedæksel fjernes. Nu kan vi komme til stangen.

2

Mål dugens længde. Du skal slå markisen helt ud og måle fra ende til ende. Husk, at den rulles to gange rundt om stangen.

3

Bredden måles. Markisedugen måles på bredden fra den ene side til den anden.

4

Dækslet på frontbommen fjernes. Vær forsigtig, for plastikdækslet kan godt blive skørt med tiden, når det udsættes for vind og vejr.

5

Hængestykket fjernes. Når dækslet er væk, kan du nemt fjerne det lille stykke stof, der hænger ned fra frontbommen.

6

Rul markisen cirka 30 cm ud. Knækarmene fikseres med snor, så markisen ikke kan flytte sig, mens vi afmonterer dugen.

7

Træk dugen helt af. Skær stoffet af helt inde ved rullen op mod muren.

8

Fjern det sidste stykke. Som ved frontbommen er der også ved rullen et tyndt rør, der holder markisen på plads.

02
Den nye dug monteres 9 Trin

Det er en god idé at få et par ekstra hænder til at hjælpe dig her. Markisedugen er nemlig ikke så handy, og det kan være lidt svært at håndtere den lange dug og få den på plads i holderne.

Markisestellet skal ikke være slået helt ud, når den nye dug monteres, men den skal være fikseret cirka 30-40 cm ude fra muren, som da vi fjernede den gamle markisedug.

Der medfølger nye plastikrør til vores markise, som vi skal bruge til at fiksere dugen i markisestellet.

1

Klip røret til. Før det igennem syningen i markisedugen, og klip det af, så det passer til bredden. Klip på overmål, så der kan justeres til sidst. Fjern røret igen.

2

Læg markiserullen på plads. Vi spænder nogle ekstra snore op, så markisedugen er fikseret. Så kan en mand faktisk klare monteringen alene.

3

Træk dugen på plads mod muren. Markisedugen skal trækkes helt tilbage til rullen, hvor den skal holdes fast med det tynde plastikrør, som vi har klippet til i trin 1.

4

Læg dugen ind i rillen. Markisedugen skal klemmes ind i rillen i metalrullen ud til væggen. Her er det nemmest at være to om arbejdet.

5

Skub plastikrøret på plads. Hele vejen langs sømmen i markisedugen skubbes plastikrøret på plads, så dugen bliver holdt på plads.

6

Sæt plastikdyvlen på plads. Røret og markisedugen bliver fikseret af en plastikdyvel, som let kan gøres fast med en skruetrækker.

7

Fjern snorene. Nu kan du begynde at fjerne fikseringen, der holder rullen med det nye markisestof på plads. Gør det forsigtigt.

8

Rul markisen op. Sørg for, at markise-dugen bliver rullet lige og jævnt op.

9

Træk forstykket på. Det er nemt at trække det korte forstykke på i rillen i frontbommen, når plastikrøret er sat på.

Materialer

  • Markisedug

Tidsforbrug

En dags tid.

Pris

En ny dug koster fra 500 kr.

Sværhedsgrad

Det er ikke svært at skifte markisedugen, men det er en god idé at være to, da den kan være svær at håndtere.

Magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Overdækket terrasse