Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Terrasse med nøddesten

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Problem:

Vi har planer om at inddrage 30 m² af græsplænen til en terrasse. Vi har tænkt os blot at få en belægning med nøddesten. Men hvordan skal det laves for at blive godt?

Løsning:

Den bedste løsning får I ved at fjerne græstørven og derpå grave yderligere et spadestiks dybde af mulden bort. Plæne og terrasse bør adskilles med en solid kant, dels for at græsset ikke gror ind i nøddestenene, dels for at stenene ikke kommer ud på plænen og ødelægger plæneklipperens knive.

Redaktionen anbefaler: Sådan bygger du en SNORLIGE terrasse

Grav fx en rende med en drænspade, læg brolæggergrus i bunden, og sæt en kant af betonfliser på højkant, så overkanten er 5 cm over den klippede plæne.

På terrassearealet lægger I 20 cm stabilgrus, som I vander og vibrerer med pladevibrator. Dette lag bliver meget fast og hårdt.

På den måde får I en god bund for et 8-10 cm lag af nøddesten, som sikrer, at stenene ikke bliver blandet med underlaget. Det vil nemlig med sikkerhed ske med tiden, hvis nøddestenene blot lægges ud på afrettet jord uden et lag grus imellem.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage