1. Underlaget er for blødt
Hvis underlaget er for blødt, og du klodser din terrasse op på fliser, risikerer du, at den synker med tiden. Det kan du undgå ved at fjerne det øverste muldlag, ca. 30 cm. Oven på jorden lægger du grus, som stampes godt, inden du klodser op på flisen.
2. Brædderne har uens størrelse
Selvom terrassebrædder har den samme dimension, kan der sagtens være forskel på forskellige partier af den samme type brædder. Der kan være forskel i farven og 6 på, hvor tørt/fugtigt træet er. Derfor er det klart bedst, hvis du kan få alle terrassebrædder fra det samme parti træ, så du er sikker på, at de er så ens som muligt, og den færdige terrasse bliver ensartet.
3. For stor afstand mellem strøerne
Strøerne er den del af det underliggende træskelet, som terrasse brædderne skal lægges på tværs af og fastgøres til. For at strøerne skal kunne under støtte terrassebrædderne godt nok, må der ikke være for langt mellem dem. Er der det, vil terrassen gynge, når du går på den. Typisk er en afstand på maks. 60 cm passende (fra center til center).
4. Strøerne er ikke beskyttet mod fugt
Hvis du beskytter overkanten af strøerne med et lag tagpap, forlænger du terrassens levetid. Ellers vil vand nemlig samles mellem strøer og terras sebrædder og have svært ved at komme væk pga. terrassebrædderne. Tagpap fås i smalle ruller, som rulles ud og sømmes fast, inden terrassebrædderne lægges ovenpå.
5. Terrasse brædderne vender forkert
Inden du skruer det enkelte terrassebræt fast, skal du sørge for at vende det rigtigt. Det er vigtigt, at du vender den hårdeste side af brættet opad, så overfladen bliver så modstandsdygtig som muligt både over for vandpåvirkning og stød. Den hårde side kan du kende ved at kigge på endetræet. Når træårerne danner buer som et smil, er det træets centerside, hvor træet er hårdest, der vender opad.
6. Uens afstand mellem brædderne
For at få et smukt resultat skal du sørge for, at terrassebrædderne sidder med præcis den samme afstand. Det kan du sikre ved at bruge afstandsbrikker imellem brædderne, når du skruer dem fast. Der skal være mellem 5 og 8 mm’s afstand imellem brædderne, afhængigt af hvor tørre eller fugtige terrassebrædderne er, når du lægger dem.
7. Enderne sidder for tæt
Hvis du har samlinger i terrassebræddernes længderetning, er det vigtigt, at der er luft mellem brædderne i enderne. Ellers vil der samle sig vand, og det er endetræ ekstra modtageligt overfor, så du risikerer, at brædderne rådner. Derfor skal du sørge for, at der er ca. 5 mm luft mellem brædder, der samles i længderetningen.
8. Skruerne er skruet for langt i
Du skal sørge for, at skruerne ikke kommer for langt ned i træet, når du fastgør terrassebrædderne. Hvis de kommer for langt ned, dannes en fordybning over skruehovedet, hvor der kan samles vand. Det skal du undgå. Den perfekte skrue sidder, så den flugter med over fladen - hverken mere eller mindre.
9. Du har brugt de forkerte skruer
Det er ikke ligegyldigt, hvilke skruer terrassebrædderne fastgøres med. Der findes særlige skruer bereg net til terrassebrædder, såkaldte A4skruer, der er selvskærende, så du er fri for at bore for, og du ikke risikerer, at træet flækker. Lægger du en terrasse i hårdttræ, slipper du dog ikke for at skulle bore for.
10. Skruerne sidder ikke på linje
Det kommer til at forstyrre dit blik, hvis ikke skruerne sidder på lige linjer. Og det er faktisk ganske simpelt. Du trækker blot en snor, der er placeret lidt over, hvor dine skruer skal placeres, så du har en lige linje at styre efter.