Byggevejledning
Let
Svær

Når foråret endelig kommer, kan det være en trist oplevelse at gense træterrassen, der har ligget i dvale hele vinteren. Ofte vil den være pletvis grøn af alger og i øvrigt hårdt medtaget af vinterens barske vejr.

Men fortvivl ikke. Træ er et taknemmeligt materiale, og med den rette indsats kan terrassen blive flot igen og tilmed rustet til endnu en sæson med påvirkninger fra vind og vejr.

Her viser vi, hvordan du renser terrassen grundigt af med terrasserens og efterfølgende behandler den med en olie specielt beregnet til trykimprægnerede træterrasser.

LÆS OGSÅ: Rensning af træterrasse: Sådan gør du

Er din terrasse lavet af andre træsorter end trykimprægneret fyr, er fremgangsmåden i forbindelse med rensningen den samme, men slutbehandlingen kan være en anden.

Det kan farvehandleren rådgive om, og producenten af terrassebrædderne har ofte også et bud på, hvilken type beskyttelse der egner sig bedst. Vi benytter en helt igennem klassisk terpentinbaseret olie, der har den fordel, at den også kan påføres ved meget lave temperaturer. Sågar ved frostgrader, hvis blot træet er tørt.

Om du vælger olie eller vandbaseret beskyttelse til din terrasse, er i høj grad et spørgsmål om tro og holdning. Nogle vil påstå, at den klassiske oliebehandling er det bedste for træet, mens andre vil have den holdning, at vandbaserede produkter holder bedre.

Uanset hvad du vælger, så bliver slutresultatet og holdbarheden aldrig bedre end det forarbejde, du har gjort. Det er derfor, du skal være omhyggelig med rensningen og med at lade træet tørre godt igennem, inden du påfører beskyttelsen. God fornøjelse – det betaler sig.