Terrasse med 6 sjove detaljer

En terrasse behøver ikke altid at være en stor og traditionel firkant i forlængelse af huset. Bare se her!

Terrasse

Få inspiration til din nye terrasse. Denne træterrasse er placeret ude i haven, og så er den spækket med sjove detaljer.

Først og fremmest er terrassen placeret ude i haven. Den er bygget på et fundament af betonfliser, som ligger på 20 cm stampet stabilgrus. For det andet er den hævet 40 cm over jorden og giver godt udsyn og overblik i haven. Sidst har den både ryglæn, opbevaringsbokse, plantekasser og ikke mindst en ølbrønd indbygget.

Sidste år afholdt Silvan gør-det-selv-mesterskaberne, hvor Ronnie og Louises smarte terrasse blev vinderen i kategorien “Bedste idé”. Og når vi ser det flotte resultat med alle de gennemtænkte og sjove detaljer, forstår vi udmærket, hvorfor den vandt.

Se alle de sjove detaljer her:

HYNDEBOKSENE er designet, så de indvendige plastickasser går ned gennem terrassedækket og står direkte på et par fliser på jorden. Det er rigtig smart, at der er benyttet almindelige plastickasser, for de beskytter hynder, tæpper og puder meget bedre mod vind og vejr end rene trækasser.

PLANTEKASSEN er udført i brædder i de præcis samme dimensioner som selve terrassen og passer perfekt i sammenhængen. Og så er længden på kassen tilpasset, så den stopper nogle få centimeter før lågen til hulrummet. På den måde kommer kassen ikke i vejen for lågen, som kan åbnes helt op.

HULRUMMET under terrassen udnyttes til opbevaring af parasoller og legeredskaber. Det er nemt at komme til, og med lågen monteret med 2 x 250 mm bladhængsler og lukket med en skydelås er du helt sikker på, at tingene ikke blæser væk

SANDKASSEN er bygget ned i terrassens ene hjørne. Læg mærke til, at den er lukket af med tætsiddende terrassebrædder, der holder sandet inde, og at låget er udformet, så det kan lukke helt tæt ned mod konstruktionen. Låget åbnes og lukkes med et håndtag af reb.

HYGGEKROGEN, hvor der bliver taget solbad og læst blade, er forsynet med et ryglæn. Ryglænet er lavet af to stolper og tre vandrette terrassebrædder og sidder fast i to huller, skåret ned i selve terrassedækket. Hullerne er en smule større end stolperne og giver derfor ryglænet en svag hældning bagover.

TRAPPETRINNET gør det ikke bare nemmere at komme op og ned ad den forhøjede terrasse, det kan også bruges som bænk og til lanterner med levende lys. Der er også blevet plads til en integreret plantekasse i en miniudgave.

OPBYGNINGEN af terrassen er udført som en enkelt ramme med stolper i hvert hjørne. Inde i midten af rammen er terrassen stabiliseret med strøer (50 x 100 mm) for hver 60 cm. Der, hvor brædder og fliser mødes, er der lagt murpap imellem.

Vil du læse mere om, hvordan du bygger en træterrasse? Her har vi samlet alle vores artikler og byggevejledninger om træterrasser.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Træterrasse