Træterrasse med 4 lækre detaljer

Din træterrasse bliver mere spændende at se på og får flere funktioner, hvis du bygger nogle ekstra detaljer.

Træterrasse med 4 lækre detaljer

Træterrassen her har højbede, der skaber frodighed, et træ, som kan give skygge på de varme sommerdage, og et bredt trin ned mod græsplænen.

I artiklen her får du inspiration til, hvordan du kan give din træterrasse endnu mere værdi med nogle få ekstra detaljer.

De 4 lækre detaljer:

  1. Højbede til blomster og planter, der skaber frodighed
  2. Et træ integreret i terrassen, som kan give skygge
  3. Et bredt trin, så du nemt kan komme ned i haven
  4. Brædder på tværs, der bryder de mange lige linjer

Du får en beskrivelse af hver af de fire detaljer og en tegning, der viser, hvordan du bygger et højbed, et langt trappetrin, integrerer et træ i terrassen og gør den underliggende konstruktion klar til, at du kan lægge nogle tværgående terrassebrædder.

1. Frodige blomsterbede i begge sider

En træterrasse skal også have afslutninger i siderne. I begge sider af terrassen her er bygget blomsterbede, hvis kanter flugter med terrassens overkant. Når kanterne flugter, kommer bedene til at virke som en naturlig del af terrassen.

Ud over at blomsterbedene giver flotte afslutninger i siderne, får terrassen også et mere frodigt udseende - det kan være året rundt, hvis du vælger et miks af stedsegrønne planter og planter/blomster, der blomstrer på bestemte tidspunkter.

Bedene er bygget som lave højbede med stolper i både hjørner og på midten, fordi bedene er så lange. De fores med kraftig plast indvendigt, inden der fyldes jord i, for at beskytte træet mod den ellers konstante fugt fra jorden.

Højbedet bygges op omkring stolper i hvert hjørne samt to på midten. Det fores indvendigt med kraftig plast i siderne og beklædes med brædder.

Brædderne er skåret til med skrå snit i enderne. Det samme gælder de vandrette brædder rundt i kanten foroven.

2. Fremhæv træet i terrassen

Hvis der står et træ, hvor du gerne vil have din terrasse, behøver du ikke nødvendigvis at fælde det. Overvej, om du kan integrere det i terrassen. Det fremhæver træet og giver din terrasse karakter. Samtidig kan det sørge for skygge på de varme sommerdage.

Her er der lavet et lille højbed til træet, som er placeret i hjørnet mellem den store terrasse og en gang langs huset.

Højbedet er beklædt med terrassebrædder, og højden er tilpasset, så det passer med to vandrette brædder. Indvendigt er højbedet foret med kraftig plast, inden der fyldes lidt jord og barkflis i bedet. Plasten beskytter træet mod fugt, så det holder længere tid.

3. Flot afslutning med bredt trappetrin

For at fuldende en træterrasse skal den have nogle pæne afslutninger i siderne og ofte også en trappe. På terrassen her er de to ting kombineret.

Den del af terrassen, der vender ud mod haven, har fået ét langt og bredt trappetrin - i hele terrassens bredde. Det gør det nemt at komme op og ned fra terrassen og ud på græsset. Samtidig giver det en superflot og meget harmonisk afslutning på terrassen i den ende.

Trinnet er bygget som en del af terrassen, så yderkanten af trinnet flugter med enderne af bedene.

4. Tværgående brædder bryder lige linjer

Når du har en stor flade med et helt ensartet udseende, kan det godt blive lidt monotont og kedeligt at kigge på. På en træterrasse kan du undgå dette ved at lægge nogle af brædderne på den anden led, så du bryder de mange lige linjer.

På terrassen her lægges der et stykke med fem tværgående brædder som overgang mellem den store terrasse og et mindre stykke terrasse langs huset. Du kan også vælge at lægge blot et enkelt bræt på tværs og så gøre det flere steder på en stor terrasse, så den nærmest bliver opdelt i felter.

Vælger du at lægge et eller flere brædder på tværs på din træterrasse, skal den underliggende konstruktion gøres klar til det. Dvs. der skal være underliggende strøer, som terrassebrædderne kan placeres på og fastgøres til, så de er understøttet ordentligt, og terrassen ikke gynger, når du går på den.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Træterrasse