Træterrassen gynger

Det ses desværre alt for ofte: Strøerne under en gammel træterrasse giver efter, og terrassen gynger, når man går på den. Problemets årsag er nem at regne ud – og nem at rette op på i langt de fleste tilfælde.

Træterrassen gynger

Opklodsningen mellem flisen og strøen er smuldret væk.

Intro

En dårligt funderet træterrasse lever på lånt tid: Før eller siden vil en eller flere af strøerne neden under brædderne sætte sig, og så vil du sandsynligvis opleve, at terrassen giver efter eller gynger, når du træder på den.

Løsningen er, i de fleste tilfælde, at komme til under brædderne og få en ordentlig, holdbar understøtning ind under strøerne der, hvor de gynger. Er din træterrasse udstyret med propper, der skjuler skruerne, er der lidt længere vej, for så skal propperne bores ud, inden du kan fjerne skruerne.

Hvis en strø er angrebet af råd, må du skifte den helt ud. Men ofte er det kun understøtningen, der i mange tilfælde har bestået af forgængelige træklodser, der skal skiftes. Og naturligvis ikke til nye træklodser, men derimod plastkiler, som ikke kan rådne. Kilerne er meget fleksible og giver din terrasse fornyet støtte.

Det skal du bruge

Reparationen kræver ikke det store arsenal.

Du skal bruge:
Skruemaskine
Hammer
Plastkiler

Sådan gør du

1

Skru et par terrassebrædder løs der, hvor terrassen gynger. Husk at rense kærven på hver skrue med en skruetrækker eller lignende, så skruebitten kan få rigtigt fat.

2

Fjern terrassebrædderne. Nu kan du se, om du kan komme ordentligt til, eller om der skal løsnes flere brædder.

3

Klods gyngende strøer op med kiler. Her erstatter plastkilerne et stykke krydsfiner, som var ved at smuldre. De to kiler mødes under strøen og låser sig sammen.

4

Kilerne er fleksible og fås i flere størrelser. Under strøen her er der behov for større kiler. Når de to kiler lægges oven på hinanden, låser rillerne dem sammen, så de ikke skrider tilbage igen. De skal ligge, så strøen ikke gynger – men pas på ikke at få skubbet strøen op, så den buer. For så bliver terrassen skæv.

5

Sæt en skrå skrue ned i kilerne gennem strøerne. Så undgår du, at kilerne med tiden arbejder sig væk og ikke længere understøtter strøen.

6

Læg brædderne tilbage. Skruer med beskadiget kærv bør skiftes ud. Nu har du igen fast grund under fødderne.

Video

TERRASSEN GYNGER

Video

Magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Træterrasse