Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Fiks muren på rekordtid

Print Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Cement- eller kalkmørtel kan være svært at styre for den uøvede. Ofte ender det meste mørtel på gulvet, og der skal pudses ad mange gange. Men med gipspuds er det langt nemmere.

Fiks muren på rekordtid

Intro

Gipspuds er rent trylleri. Eller sådan føles det i hvert fald, første gang man bruger det. Særligt hvis man forinden et par gange har prøvet at få en traditionel cementmørtel til at blive siddende på en væg.

Traditionel mørtel kræver nemlig erfaring, håndelag og tid. Og hvis du, som de fleste gør det selv’ere, kun skal reparere huller i væggene få gange i løbet af dit liv, er det temmelig svært at opbygge den store erfaring.

Men gipspudsen kræver ikke meget andet end lidt omhyggelighed, når du blander den med vand, og tålmodighed, imens du rører den godt sammen. Når først den skal op på væggen, er det ingen sag: Den bliver siddende og dækker huller mv. i selv ganske tykke lag.

Du kan kun bruge gips puds indendørs. Til gengæld kan du bygge op til 5 cm tykke lag op i én arbejdsgang. Skal der mere til, må du lade pudsen tørre, kradse op i overfladen og påføre endnu et lag oven på det tørre.

Her bruger eksperten Knauf Goldband, købt tørt i sække med 20 kg i et professionelt byggemarked.

LÆS OGSÅ: Gipspuds er genialt

Vejledning

Sådan gør du

Låst indhold

Log ind eller køb adgang for at læse dette afsnit

1

Fjern alt løstsiddende puds. Bank det væk, til hullets kanter er stabile, og flern så de sidste rester og støv med børste og også gerne med støvsuger.

2

Giv underlaget godt med primer, hvis det som her er stærkt sugende. Er underlaget glat og ikke sugende, skal der behandles med betonforankringsklæber.

Til det stærkt sugende underlag skal der bruges forankringsgrunder.

3

Bland pulveret med vand - følg anvisningen på posen. Tilfør vand, til den rette konsistens (som er lind og “flødeskumsagtig”) er opnået. Når du pudser, vil du fornemme, om konsistensen er god.

Der skal omrøres med piskeris, indtil pudsen er helt klumpfri og lind.

4

Pres gipspudsen godt ind i hullets bund. Hold brættet under reparations stedet, så du kan samle det op, der måtte falde ned undervejs.

5

Træk af med pudsebrættet. Ved større skader, eller ved oppudsning af hele vægge, kan gipspuds trækkes direkte på væggen med brættet.

6

Efter halv times tid kan fladen finafrettes med et fugtet pudsebræt med skumgummif ade. Tiden afhænger af lagtykkelse og temperatur, men du kan tydeligt mærke, om pudsen er for blød.

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
Du er ved at købe adgang til:
Reparation: Fiks muren på rekordtid
Total pris: null kroner
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kroner
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage