Byggevejledning
Let
Svær
Det er nemt at hænge ting op på en væg med gips på krydsfiner, men det er også lettere at bygge den, især når gipsen skrues på.

Det er nemt at hænge ting op på en væg med gips på krydsfiner, men det er også lettere at bygge den, især når gipsen skrues på.

På overfladen ligner den skillevæg, vi bygger her, enhver anden væg, men den er lettere at hænge ting op på end en ren gipsvæg. Og så har vi også på flere måder gjort den let at bygge. Det skyldes, at vi bygger med to vidt forskellige plader og udnytter begge pladers stærke sider.

Den yderste plade er en gipsplade. Gips er uovertruffen, når du vil rejse en glat væg. Gips er nem at spartle og male helt glat. Gips revner ikke, og gips beskytter godt ved en brand.

Bag den har vi en krydsfinerplade. Den kan du uden videre skrue billeder og lette reoler op i uden plugs. Og skal noget tungt op at hænge, får pladeplugs urokkelig fat i krydsfineren.

Ophæng - lette og tunge ting
Lette ophæng Lette ting hænger du op uden videre. Hænger du lette ting op på væggen, kan det ikke være nemmere: Du sætter bare en skrue eller et søm i væggen, lige hvor det passer dig.
Tunge ophæng Tunge ting giver du en plug. Det tunge ophæng får enorm styrke, når pladepluggen griber fat på bagsiden af krydsfinerpladen. Og her kan du sætte den, lige hvor det passer dig.

Hent hele artiklen og få en detaljeret byggevejledning til, hvordan du bygger en forstærket gipsvæg.