Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

7 små fif - stor forskel

Print Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Den rigtige opstregning, inden du saver. At presse panelet på plads, inden du monterer det ... Ofte er det små detaljer i processen, der gør, at dine paneler bliver ekstra flotte at se på. Her får du syv små fif med stor effekt.

7 små fif - stor forskel

Tryk panelet på plads

Er gulvet en smule skævt, vil panelet gabe lidt, når du sætter det fast. Det kan du ofte undgå ved at presse panelet på plads. Læg et bræt på panelets overkant, og pres med hele din vægt, mens du skruer eller sømmer.

Tætte indvendige samlinger

De fleste samler to paneler i en indvendig samling ved at skære de to paneler i 45 grader og spartle, hvis samlingen ikke er helt tæt. Men du får et flottere resultat, hvis du saver og udstemmer panelerne, så det ene panel kan skubbes ind over det andet.

Samlinger med skrå snit

På lange vægge, hvor du skal samle et panel, er det bedst at samle med skrå snit på fx 45 grader. Brug en skærekasse eller kap/geringssaven, når du skærer panelet til.

Brug vinkel ved opstregning

Øjemål og frihåndstegning duer ikke, når du skal mærke op, hvor et panel skal skæres. Brug en vinkel - det giver det pæneste resultat.

Tjek før du køber

Har du købt et panel, der er skævt, har trykmærker eller har brud, er det svært at rette op på, når du først er kommet hjem. Derfor bør du altid tjekke panelerne i butikken, inden du køber dem.

Mal træ før væg

Når du skal male både vægge og paneler, så start med panelerne. Det er nemlig lettere at dække de glatte paneler af med malertape, end det er på væggene. Dæk af med en bred malertape, når du senere skal rulle maling på væggen.

Tjek samlingen først

Når du har skåret to paneler til, så prøv at samle dem på stedet, inden du monterer. Ofte er det nødvendigt at tilpasse panelerne en ekstra gang, fordi der er små skævheder på væggen eller gulvet.

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
Du er ved at købe adgang til:
Artikel (abonnement): 7 små fif - stor forskel
Total pris: null kroner
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kroner
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage