7 små fif - stor forskel

Den rigtige opstregning, inden du saver. At presse panelet på plads, inden du monterer det ... Ofte er det små detaljer i processen, der gør, at dine paneler bliver ekstra flotte at se på. Her får du syv små fif med stor effekt.

Tryk panelet på plads

Er gulvet en smule skævt, vil panelet gabe lidt, når du sætter det fast. Det kan du ofte undgå ved at presse panelet på plads. Læg et bræt på panelets overkant, og pres med hele din vægt, mens du skruer eller sømmer.

Tætte indvendige samlinger

De fleste samler to paneler i en indvendig samling ved at skære de to paneler i 45 grader og spartle, hvis samlingen ikke er helt tæt. Men du får et flottere resultat, hvis du saver og udstemmer panelerne, så det ene panel kan skubbes ind over det andet.

Samlinger med skrå snit

På lange vægge, hvor du skal samle et panel, er det bedst at samle med skrå snit på fx 45 grader. Brug en skærekasse eller kap/geringssaven, når du skærer panelet til.

Brug vinkel ved opstregning

Øjemål og frihåndstegning duer ikke, når du skal mærke op, hvor et panel skal skæres. Brug en vinkel - det giver det pæneste resultat.

Tjek før du køber

Har du købt et panel, der er skævt, har trykmærker eller har brud, er det svært at rette op på, når du først er kommet hjem. Derfor bør du altid tjekke panelerne i butikken, inden du køber dem.

Mal træ før væg

Når du skal male både vægge og paneler, så start med panelerne. Det er nemlig lettere at dække de glatte paneler af med malertape, end det er på væggene. Dæk af med en bred malertape, når du senere skal rulle maling på væggen.

Tjek samlingen først

Når du har skåret to paneler til, så prøv at samle dem på stedet, inden du monterer. Ofte er det nødvendigt at tilpasse panelerne en ekstra gang, fordi der er små skævheder på væggen eller gulvet.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Paneler