Paneler

Få den perfekte finish med flotte paneler på væggene. Med vores byggevejledninger kan du få hjælp og finde inspiration til, hvordan dine paneler til væggene skal se ud.

Paneler til vægge

Vægpaneler findes i mange udformninger. Det kan både være som høje dekorative paneler på væggen eller som små diskrete fodpaneler.

Fodpaneler (også kaldet fodlister, gulvlister eller sokkellister) er trælister, der sidder på væggen langs gulvet, hvor de dækker et evt. mellemrum mellem gulv og væg. Fodpaneler fås i mange forskellige størrelser og udformninger. Og mange vælger også at gemme ledninger i deres fodpaneler.

Gem ledninger bag dine vægpaneler

Hvis der er noget, der bestemt ikke pynter i en stue, så er det løse ledninger. Men her kan du også bruge dine træpaneler til noget praktisk. De kan nemlig bruges til at skjule ledningerne. Her på hjemmesiden kan du se adskillige videoer med vejledninger til, hvordan du laver ledningsskjulere ud af vægpaneler.

Skab herskablighed med høje paneler

Der er intet, der oser så meget af klasse og stil som høje paneler på væggene. Paneler er en fast bestanddel af gamle herskabslejligheder og fine gamle huse. Det gode er, at dit hus ikke behøver være født med de høje vægpaneler. Du kan selv lave dem. Det er ikke den nemmeste gør det selv-opgave, men resultatet er slående.

De høje Træpaneler til vægge kan i al sin enkelhed bestå af en plade med en ramme, kaldet spejl, omkring. Vægpanelerne kan bygges i simple, billige materialer, og når de er malet, ligner de en million, hvis stilen er ført ordentligt igennem i hele rummet.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Sådan bygger du høje paneler

Træpaneler - kæmpe udvalg

Paneler kan have et utal af udformninger. Hos din lokale tømmerhandel kan du få et stort udvalg af lister og paneler i forskellige materialer. De varierer en del i pris. Et simpelt fodpanel kan købes meget billigt, mens det ikke er helt billigt at bygge høje paneler til et rum på 20 m2. Men det er meget billigere end at betale andre for at gøre det for dig!

Vægpaneler til vægge kræver det rette værktøj

Det bliver lettere for dig at bygge paneler, hvis du har det rette værktøj. Du får brug for en kap/geringssav til at save rammerne i smig. En sømpistol til at montere listerne er også nødvendig. Hvis du selv vil lave dine egne profiler panelerne, og på den måde gøre dine træpaneler helt unikke, får du brug for en overfræser.

andet fra Bonnier Publications