Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Få fodpanelet tæt til gulvet

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Slutter dit fodpanel ikke helt tæt til gulvet, er den optimale løsning at skære af panelet, hvor gulvet er for højt, og så sætte det tilbage, nu lidt lavere.

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
1 time
Sprække mellem gulv og fodpanel

Intro

Er sprækken mellem dit gulv og fodpanel vokset for stor, så er den lette løsning at lukke af med en skureliste. Men vil du undgå den lille ekstra liste, kan du skære panelet til, så undersiden følger gulvet.

Operationen går ud på at trække en streg i præcis samme højde over gulvet i hele panelets længde - fx med en blyant lagt på en klods i rette tykkelse.

Det sværeste er ofte at løsne listen uden at ødelægge både den og væggen og siden at skabe en pæn overgang fra væggen til den tilskårne liste.

Derfor er reparationen smartest at vente med, til du alligevel er i gang med væggen eller er ved at skifte paneler.

Vejledning

Så nemt er det

Låst indhold

Log ind eller køb adgang for at læse dette afsnit

1

Find det sted, hvor der er mest luft mellem fodpanel og gulv. Det er det sted, hvor der skal skæres mindst af panelet, så det er højden her, din blyant skal holde over gulvet. Tape din blyant fast på fx en klods, så spidsen sidder 2 mm over sprækken.

2

Træk nu en streg på panelet i hele væggens længde i samme højde over gulvet. Hold blyanten helt vinkelret på væggen, og før klods og blyant hen over gulvet i en rolig bevægelse. Herefter løsner du panelet. Husk at skære overkanten fri.

3

Sav det løsnede panel til med din stiksav. Når du saver fra bagsiden, kan du følge stregen helt præcist på forsiden, og forsiden flosser ikke. De ekstra 2 mm giver dig et sammenhængende snit hele vejen.

4

Gør panelet fast i væggen, mens du presser det mod gulvet - fx ved at lægge et kort bræt på oversiden og trykke med knæet. Lim, søm eller skru panelet fast, om nødvendigt med plugs, der passer til den pågældende vægtype.

Tidsforbrug

En times tid

Pris

Nogle få kroner til den nye fastgøring, hvis du kan få det gamle panel løsnet i god stand - ellers må du købe et nyt panel.

Sværhedsgrad

Meget let

Tegning

Sådan tilpasses panelet

Log ind eller køb adgang for at se tegningen

Video

TEKNIK: Tilpas fodpanel til skævt gulv

Med et simpelt værktøj får du panelet til at flugte

TIPS: Tryk fodpanelet ned

VÆRKTØJ: Sådan bruger du stiksaven

I videoen her lærer du alt om om stiksavens muligheder, klinger og funktioner. Med den rigtige indstilling kan saven klare næsten alle opgaver: kurvede snit, lige snit, vinklede snit og hurtige, grove snit. Og med den rigtige klinge kan du save i både træ, plast, metal og sarte overflader.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage