Video
Let
Svær

Er sprækken mellem dit gulv og fodpanel vokset for stor, så er den lette løsning at lukke af med en skureliste. Men vil du undgå den lille ekstra liste, kan du skære panelet til, så undersiden følger gulvet.

SÅDAN GØR DU:

1. Find det sted, hvor der er mest luft mellem fodpanel og gulv

Det er det sted, hvor der skal skæres mindst af panelet, så det er højden her, din blyant skal holde over gulvet. Tape din blyant fast på fx en klods, så spidsen sidder 2 mm over sprækken.

2. Træk nu en streg på panelet i hele væggens længde i samme højde over gulvet

Hold blyanten helt vinkelret på væggen, og før klods og blyant hen over gulvet i en rolig bevægelse. Herefter løsner du panelet. Husk at skære overkanten fri.

3. Sav det løsnede panel til med din stiksav

Når du saver fra bagsiden, kan du følge stregen helt præcist på forsiden, og forsiden flosser ikke. De ekstra 2 mm giver dig et sammenhængende snit hele vejen.

4. Gør panelet fast i væggen, mens du presser det mod gulvet

– fx ved at lægge et kort bræt på oversiden og trykke med knæet. Lim, søm eller skru panelet fast, om nødvendigt med plugs, der passer til den pågældende vægtype.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Brug en laser-afstandsmåler, når du måler op til fodpaneler!

Skal du have nye fodpaneler? Så anbefaler vi , at du bruger en laser-afstandsmåler til opmålingen.

Afstandsmåleren er især uundværlig i de projekter, hvor din tommestok ikke er lang nok. Glem alt om at ligge på dine ømme knæ og måle op 2 meter ad gangen. Afstandsmåleren udfører opgaven både hurtigere og mere præcist.

Lige nu får du en laser-afstandsmåler fra MAKA sammen med 2 numre af Gør Det Selv for kun 79 kroner + porto!

Klik og se det gode tilbud her!

VIDEO: Her kan du se laser-afstandsmåleren og alle dens funktioner: