Fodpanel i det skæve hjørne

Når væggene er skæve, kan det være svært at få panelerne til at mødes i en pæn samling. Men med ekspertens metode skal det nok lykkes.

Intro

Sådan! - skal det gøres

Du kan komme langt med akrylfuge: Når fodpanelerne ikke vil slutte tæt sammen i et indvendigt hjørne, fordi væggene er skæve, kan en god portion akrylfuge skjule det. Men helt ærligt: Var det ikke noget sjovere, hvis du kunne samle fodpanelerne som en professionel og få sam lingen helt tæt uden at snyde?

Hvis du kan svare ja til det, eller hvis dine fodpaneler skal være umalede, og akrylfuge derfor ikke er en mulighed, så følg ekspertens opskrift her.

Tricket består i kun at lade toppen af de to paneler mødes i snit på 45°. Resten af panelerne skæres til, så de tager højde for de skævheder, der er i de to vægge.

Vejledning

01
Sådan gør du 9 Trin

1

Så skæv kan en 45-graders samling se ud på grund af de meget skæve vægge. Det er denne skævhed, vi nu skal skjule ved at rette panelerne til.

2

Skær i begge paneler med kap/ geringssaven stillet på 45 grader. Skær minimum 2 cm fra enden og kun så langt ned, at du netop er fri af det profilerede stykke.

3

Tegn en lodret streg på panel 1. Stregen skal sidde et sted mellem 45-graders snittet og panelets ende.

4

Skær langs stregen, nedefra og op. Stop inden 45-graders snittet. Er panelet af træ, kan du brække stykket af. Er det MDF, skal du gøre det meget forsigtigt.

5

Mål langs panel 1 som vist med en smigvinkel. Smigvinklen vil, ligesom panelet, følge væggens skævhed.

6

Overfør skævheden fra panel 1 til panel 2 med smigvinklen. Smigvinklen skal møde det sted, hvor 45-graders snittet møder det glatte stykke på panel 2.

7

Skær efter stregen med en fintandet sav, nedefra og op til snittet.

VIGTIGT! Sav på den side af stregen, du ikke skal bruge, og vær præcis!

8

Skub de to paneler sammen. Foroven mødes de to 45-graders snit, mens væggens skævhed bliver skjult.

9

Sådan! Væggene er stadig lige skæve, men da panelerne følger skævhederne, kan det ikke ses, og samlingen bliver tæt.

Magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

    Andre læser lige nu ...