Ved at køre blyanten langs tommestokken streges der op langs hele pladen. Den første og den sidste fylding skal være 75 cm brede, hvilket der streges op på den anden led af pladen. Det midterste stykke skal være 70,5 cm, hvilket også streges op.
Ved at slå et lille kryds i hjørnet ved fagmanden, at dette hjørne skal vende opad. Det kan være nyttigt, når pladerne som her et tæt på at være kvadratiske. Udskæringen sker med en stiksav. Savsporet behøver nemlig ikke være snorlige og helt rent. Alle savspor bliver senere skjult af panelerne. I takt med at fyldingerne skæres til, stilles de op langs væggen, hvor de skal monteres. Bemærk, at der ikke må være hverken dørindfatninger eller fodpaneler, hvis du vil lave disse høje paneler. Du kan i princippet også lave en lang mdf-plade og så sætte paneler på tværs. Det kræver dog lidt større præcision under arbejdet.
Panelerne, vi bruger, er et standard fodpanel på 15 x 68 mm. Det første stykke skæres på 77,5 cm, svarende til den fulde højde på fyldingen. Til at montere panelerne bruger vi montaflex – selvundersænkende skruer på 8 x 50 mm. Havde det været i en murstensvæg, skulle der bruges dyveler og skruer. Tre skruer er tilstrækkeligt til at holde det på plads.
Den sidste fyldingsplade sættes på plads, og der måles op, hvor yderkanten skal være. Bemærk, at fagmanden også sætter en markering på væggen, så han har et fast punkt at vage ud fra, når han skal strege op til det sidste lodrette panel. Panelet skrues nu på, så det flugter præcist med opstregningen. Det kontrolleres lige en ekstra gang, inden arbejder fortsætter.
Afstanden mellem de to yderpunkter er i bunden 208,5 cm. Der skæres et panel til på denne længde, men det skæres i 15 graders smig i enderne. De 15 graders smig passer nemlig med det 15 graders fald, som der er i fodpanelets kanter. På den måde opnås der en tættere samling. Bundpanelet monteres igen med montaflexskruer.
Nu er den yderste ramme færdig. For en sikkerheds skyld kontrollerer fagmanden lige, at det øverste panel også skal være 208,5 cm. Igen skæres panelet til i et 15 graders smig, så det passer til de lodrette panelers kantprofil. Højden på de lodrette paneler er her 65,5 cm. Panelet skæres til og sættes op i overlappet mellem de to fyldinger.
Inden det gøres fast, måler fagmanden stykket halvt inde fra de yderste panelkanter. På den måde er han sikker på, at fyldingerne bliver lige store. På den måde ved han, at midten af panelet skal være på 71 cm. Derfor skal panelet rykkes en smule til højre, inden det fastgøres. Med et vaterpas kontrolleres det, at panelet sidder helt lige, inden det skrues fast i bunden.
På samme måde monteres de næste paneler, indtil der er høje paneler på hele væggen. Du skal i øvrigt huske, at den første og den sidste fylding på en væg skal være lidt længere end de midterste, da listerne dækker ind over fyldingen. For at få en flot finish sætter vi en 27 x 27 mm hulkelliste på toppen af fyldingspanelet. Listen skæres til i et 15 graders smig, så listen flugter med panelets kant. Hulkellisten gøres fast med 1,2 x 25 mm dykkere. Brug en mindre listehammer, så du ikke beskadiger hulkellisten. Det er så godt som umuligt at slå sømmene helt ned i listen. Her bør du benytte en dyknagle, der passer til sømhovedet.
Efter et par slag med dyknaglen er sømmet godt gemt i listen, og efter en gang spartling og maling er sømmene usynlige. Fyldingspaneler kan laves i præcis den højde, du ønsker, og så er det både nemt og hurtigt at sætte dem op.