Dørhul i stålskelet

Når der skal en dør i den nye skillevæg, er det vigtigt, at du får lavet dørhullet rigtigt. Her viser eksperten dig, hvordan du gør.

De lodrette profiler (lodstykkerne) er forudsætningen for et dørhul. Men de kan ikke klare jobbet alene.

Intro

Sådan! – skal det gøres

En skillevæg med et stålskelet er relativt simpel at bygge. Men der er et par tips, du kan have glæde af, når du skal lave et dørhul i væggen. Dem viser eksperten dig her.

Forinden skal du have besluttet dig for dørens størrelse. Alle standarddøre hedder M7, M8, M9, hvilket betyder hulmål på 70, 80 eller 90 cm i bredden. Højden hedder enten 20 eller 21 og er lig med 200 eller 210 cm i hulmål. Sørg for at have en god pladesaks, inden du starter.

Vejledning

01
Sådan gør du 9 Trin

1

Lav overliggeren til døren af en top/bundskinne. Til et 90 cm hul måler du på begge sider (f anger) 10, 100 og 110 cm ud fra den ene ende og markerer. Det giver to ombuk på 10 cm med 90 cm imellem.

2

De to sideflanger klippes over ved alle tre markeringer (10, 100 og 110 cm) i hele flangens bredde.

3

Ved de to yderste markeringer på 110 cm klippes skinnen helt over. Du kan med fordel bukke skinnen, så er det nemmere at komme til at klippe.

4

Nu kan du bukke enderne, så de sidder vinkelret på det lange stykke og om lidt kan sættes fast i dørhullet.

5

Skær filten/skummet, som sidder på skinnen, af. Skummet skal sikre lydtæthed mod loft og gulv og er derfor overf ødigt - og i vejen - her.

6

Sæt de to ombukkede flanger uden på de to lodstykker. Overliggerens underside skal her sidde 210 cm over den færdige gulvbelægning. Fikser flangerne til lodstolperne med en fiksertang eller skruer.

7

Klem profilerne sammen. Den letteste måde at samle prof lerne på er med fiksertangen, men de kan også skrues sammen, hvis du ikke har en fiksertang.

8

Sæt korte lodstykker mellem overligger og topskinne. De skal sættes, så de passer med inddelingen af væggens øvrige lodstolper, der står pr. 45 eller 60 cm, afhængigt af gipspladebredden.

9

Monter en lægte i de to dørstolper, så der er noget at skrue døren fast i. Den kan ikke nøjes med at sidde i de tynde stålprof ler. Skru dem fast med tre 3,5 x 35 mm gipsskruer.

Magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

    Andre læser lige nu ...