Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Skillevæg

Det behøver ikke være svært eller omstændigt at bygge en skillevæg og få et ekstra rum. Med vores råd og byggevejledninger er du godt i gang med at bygge din skillevæg.

Byg en skillevæg

Har du et stort og rummeligt børneværelse, men brug for et ekstra, fordi familien er blevet større? Så byg en skillevæg. Det er nemlig hverken svært eller omstændigt at få et rum mere. Der findes mange måder at bygge en skillevæg, og det behøver hverken være specielt svært eller dyrt at bygge en skillevæg.

Skillevæg i metal eller træ

En billig skillevæg kan du få ved at bygge et skelet af lægter og beklæde med gipsplader. Så nemt er det at lave en skillevæg. Du skal selvfølgelig først beslutte, hvor din skillevæg skal være. Når du har styr på det, og er sikker på, at væggen bliver lige, skal skelettet monteres. Du kan vælge at bygge skelettet af lægter, eller du kan bygge din skillevæg med metalprofiler som ramme.

Hvad skal du vælge til din skillevæg?

Om væggen skal opføres i træ eller metal afhænger af dine behov. Med en skillevæg i træ, får du en billig skillevæg. Stålskelettet er dyrere, men de hule stålprofiler holder på isoleringen, og det gør stålskelettet nemt at arbejde med. Omvendt er træskelettet nemt at tilpasse til præcis dine mål, og det er også let at montere døre og vinduer i. Hvilken er en fordel, hvis det er opsætning af skillevæg med dør du skal i gang med. Der er altså fordele og ulemper ved begge former for skillevægge.

Byg en skillevæg af gipsplader

Gipsplader er et af de mest geniale byggematerialer der nogensinde er opfundet. De lette plader er perfekte til hurtigt byggeri, og til opsætning af skillevæg er de geniale! Det betyder ikke, at der ikke er et par arbejdsgange forbundet med gipsplader. Når din skillevæg er bygget, og pladerne monteret, skal de sparles for at få en jævn og glat væg, og fjerne de synlige samlinger, og det tager tid. Men det er stadig en meget nem måde at bygge en skillevæg på.

Byg en skillevæg af porebeton

Som regel bygger man et skelet, enten af træ eller metal, og beklæder det med gipsplader. Så har man en skillevæg. Men der findes et godt alternativ, og det hedder porebeton, også kaldet multiplader. Det porøse materiale er nemt at save til med en håndsav, og det limes sammen til en helt perfekt skillevæg, som så kan spartles og males, når limen er tør. Det er en nem opsætning af skillevæg.

Det rette værktøj til opsætning af skillevæg

Selv til en billig skillevæg får du brug for lidt forskelligt værktøj. Hvis du bygger med stålskelet, skal du bruge en fiksertang. Når du monterer gipspladerne, skal du bruge enten en gipsskruemaskine eller en bit til montering af gipsplader. Det rette værktøj, og alt andet du har brug for at vide, kan du læse meget mere om her på siden.

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
Du er ved at købe adgang til:
Total pris: null kroner
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kroner
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage