Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Ny væg på rekordtid

Print Gem artikel

Denne væg er grovpudset og trænger til maling. Desuden er der en del gamle borehuller. I stedet for at spartle og male har vi valgt at beklæde væggen med nogle 6 mm tynde mdf-plader, der er hvidcoatede. Det er faktisk både nemmere og hurtigere.

De tynde plader, der er med fer og not hele vejen rundt, måler 119,2 x 19,8 cm. De kan både monteres vandret og lodret. Vi har valgt at montere dem vandret.

Placer det første bræt langs gulvet med noten nedad, og marker, hvor det skal saves over. Mål, hvor meget brættet dækker uden fer. Afsæt målene op ad væggen, så du kan se, hvor mange hele brædder du skal bruge. Nu kan du skære alle panelbrædderne til på en gang.

Inden du monterer det første bræt, er det en god idé at kontrollere, at det er i vage. Panelbrædderne kan monteres med dykkere, men da der her er tale om en muret væg, vælger vi at sætte dem op med monteringslim. Det gode ved monteringslim er, at det hæfter med det samme, men dog ikke mere, end at det er muligt at justere brættet de første 5 til 10 minutter.

LÆS OGSÅ: Dét kan du bruge MDF-plader til

Derfor er det også nemt at kontrollere, om det er fuldkommen i vage, og rette det til. Og så er det bare om at fortsætte med at lime og montere. Det er nok at give brædderne nogle limklatter jævnt fordelt og så klappe dem godt på plads. Hvis man møder forhindringer undervejs, er det bare om at måle ud og skære til, hvilket kan gøres med en almindelig håndsav. Arbejdet skrider hurtigt frem. Det eneste, du skal kontrollere, er, at samlingerne er helt tætte. Nu er det sidste bræt skåret til, og væggen er færdig. Det hele har taget ca. tre kvarter og kostet ca. 200 kr.

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
Video: Ny væg på rekordtid
Total pris: 149 kr
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kr.
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage