Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Red batterier og akku-værktøj fra kuldedøden

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Har du dit akku-værktøj og dine batterier liggende i et uisoleret skur? Så skal du redde dem nu!

Iskoldt batteri

Is og kulde er skadeligt for dine batterier.

Hvis du har bore/skruemaskinen inklusive batterier liggende i et skur eller værksted, der ikke er frostsikret, så tag den ind i varmen vinteren over. Batterier er nemlig generelt ikke glade for meget lave temperaturer, og frost kan være direkte skadeligt.

Batterier har det generelt bedst med moderate temperaturer, så har du et køligt bryggers eller lignende, hvor temperaturen ikke dykker meget under 15 grader, så er det her, du skal lade dine batterier overvintre.

Læs også: NEMT skur med lækre detaljer!

Fugten er også et problem for batterier og akku-værktøj

Selve maskinen, uanset om det er en bore/skruemaskine eller andet akku-værktøj, bør du også fjerne fra uisolerede omgivelser. De skal nok klare frosten, men når temperaturen stiger, vil der opstå kondens, og fugten er en dræber.

Hvis du vover dig udendørs med akku-værktøj i hånden, skal du også tænke på den kondens, der opstår, når værktøjet igen kommer indenfor i varmen. Vent derfor nogle timer med at sætte batteriet i opladeren.

Og skal vi lige et øjeblik blive rigtigt batteri-nørdede, så bør dine overvintrende batterier kun være cirka 40 % opladet, når de ikke er i brug i længere tid. Ved det niveau lever de ganske simpelt længere, viser laboratorieforsøg. Men i praksis er det altså vigtigst, at batterierne ligger trygt og lunt.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage