Navnet fugtmåler siger vist det hele. En fugtmåler viser mængden af fugt i forskellige materialer, og som husejer vil du ofte have glæde af en fugtmåler. Her gennemgår vi nogle af de situationer, hvor fugtmåleren er allermest brugbar.

Brug fugtmåleren inden du maler træværk

Fugtmåleren er særligt nyttig, hvis du skal male dit udendørs træværk. Er træværket for fugtigt, kan du let risikere, at det dyrt indkøbte maling ikke hæfter ordentligt på træet. Det er ærgerligt både for dit sårbare træ men i særdeleshed også for din pengepung. Men det kan du undgå med en fugtmåler. Inden du maler dit træværk, skal fugtmåleren gerne vise et vandindhold på under 18 procent i det pågældende træ. Hvis fugtmåleren viser en højere procent, kan malingen skalle af allerede efter få måneder. Det skyldes, at vand altid kan finde en vej ud, og spærrer du for meget vand inde i træet, vil vandet sprænge malingen af, når det fordamper.

Få en fugtmåler lige nu til kun 89 kroner!

Lige nu har vi et godt tilbud til dig. Du kan nemlig få 2 numre af Gør Det Selv og en fugtmåler for kun 89 kroner. Du sparer 459 kroner.

Klik på linket og læs mere om det gode tilbud og se en video af fugtmåleren: Læs mere om det gode tilbud og se video nu.

En fugtmåler redder dit hus fra råd og svamp

Er dit hus beklædt med en træfacade, så kan mørke områder indikere, at der er fugt i træet. Med en fugtmåler kan du hele tiden holde øje med, om fugten forsvinder af sig selv, eller om det er et vedvarende problem. Hvis fugtmåleren viser, at træet efter en længere tørvejrsperiode indeholder mere end 20% fugt, så rådner det let og skal skiftes. Du bør også finde ud af, hvorfor træet er fugtigt og sørge for, at fugten ikke kommer igen. Husk at bruge fugtmåleren til løbende at tjekke, om problemet er løst.

Fugtmåleren måler fugtigheden i dit brænde

Fugtmåleren er nærmest uundværlig, hvis du har en brændeovn. Nyfældet træ indeholder cirka 50 procent vand men skal have et vandindhold på cirka 18 procent, før det egner sig til at komme en tur i brændeovnen. Og det tager tid, inden træet er så tørt. Med en fugtmåler er du aldrig i tvivl om, hvorvidt dit brænde er klar til brændeovnen.

Der er forskel på, hvor lang tid det tager for de forskellige træsorter at tørre. Kløvet fyrretræ kan tørre på et halvt år, mens de mere massive træsorter, som for eksempel eg, kan være op til halvandet år om at blive ordentlig tørt. Derfor kan det være svært at gennemskue, hvornår brændet er klar til brug. Det slipper du for at bekymre dig om, hvis du har en fugtmåler. Fugtmåleren fortæller dig nemlig meget præcist, hvornår dit brænde er egnet til at blive brugt, uanset hvilken type brænde du bruger din fugtmåler på.

En anden god grund til at anvende en fugtmåler til brænde er, at fugtigt brænde ikke bare brænder dårligt, men det udvikler også kraftig og giftig røg, som i værste tilfælde kan sætte sig som løbesod i din skorsten. Løbesod er brandfarligt, og derfor kan fugtigt brænde i sidste ende være årsag til en skorstensbrand. Alt dette kan du undgå, hvis du bruger en fugtmåler til at måle vandindholdet i dit brænde.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Få en fugtmåler til kun 89 kroner!

Lige nu kan du få en fugtmåler sammen med 2 numre af Gør Det Selv for kun 89 kroner! Og den er faktisk meget mere end en fugtmåler. Det er nemlig en 6i1 multidetektor, der både indeholder afstandsmåler, metaldetektor, strømdetektor, fugtmåler, voltmeter og termometer.

Se det gode tilbud her: Ja, tak! Vis mig mere om 6i1 multidetektoren og det gode tilbud!

Her kan du også se en video, hvor vi demonstrerer 6i1 multidetektorens funktioner: